Skocz do zawartości

[rama] Giant Reign

aegis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ,proszę was o pomoc ,mam możliwość zakupu ramy X2 skok 6,7 rocznik 2009 damper Marzocchi Roco R(prawie nowy ) i jestem skołowany.

Początkowo byłem nastawiony na skok 6,0 jako maksymalny - rower wykorzystywany byłby w enduro.

Ponadto większy wybór(i cena niższa) przednich amorów.Co robic ???

AAAAAAAAA pomózcie podjac decyzje.

Napisano

Trochę nie to forum z tym pytaniem ale powiem Ci od siebie że jak ma być Enduro to na pewno bardziej w tą stronę jest rower o skoku 150mm niż 140mm. A sama w sobie rama Reign to bardzo fajna opcja patrząc pod kątem pracy zawiechy i wlasnie zastosowania do Enduro. Wielu zadowolonych z tego sprzetu uzytkowników znajdziesz na emtb.pl Ja obecnie jeżdzę na mniejszym bracie Reigna - Trance, ale jak bym mial zmieniać na cos wiekszego to najprawdopodobniej bylby to wlasnie Reign ze wzgledu na swietną jak dla mnie geometrię.

Napisano

zapomniałem dodac cene 1800 zeta - jeszcze 3 lata gwarancji zostało

X2 - ma 160 mm skoku rama typowa do enduro

co do emtb.pl to wlasnie od jednego goscia z ich forum jest rama - dzisiaj dostałem zdjecia w duzej rozdzielczosci i rama jest ok.

pozostaje pytanie czy ładowac sie w skok 160 i wieksze koszty amora,czy szukac 150-ki (na razie to co idzie przełoze z Garego-a w miare mozliwosci finansowych powoli bede składał)

Napisano

Aj faktycznie X2. Sorki mój błąd. Ja w takim wypadku bym jednak poszukał 6" max. Ale to tak z mojego punktu widzenia, miejsca zamieszkania i częstotliwości jazdy w prawdziwych górach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...