aegis Napisano 14 Sierpnia 2012 Napisano 14 Sierpnia 2012 Witam ,proszę was o pomoc ,mam możliwość zakupu ramy X2 skok 6,7 rocznik 2009 damper Marzocchi Roco R(prawie nowy ) i jestem skołowany. Początkowo byłem nastawiony na skok 6,0 jako maksymalny - rower wykorzystywany byłby w enduro. Ponadto większy wybór(i cena niższa) przednich amorów.Co robic ??? AAAAAAAAA pomózcie podjac decyzje.
Peterp079 Napisano 14 Sierpnia 2012 Napisano 14 Sierpnia 2012 Trochę nie to forum z tym pytaniem ale powiem Ci od siebie że jak ma być Enduro to na pewno bardziej w tą stronę jest rower o skoku 150mm niż 140mm. A sama w sobie rama Reign to bardzo fajna opcja patrząc pod kątem pracy zawiechy i wlasnie zastosowania do Enduro. Wielu zadowolonych z tego sprzetu uzytkowników znajdziesz na emtb.pl Ja obecnie jeżdzę na mniejszym bracie Reigna - Trance, ale jak bym mial zmieniać na cos wiekszego to najprawdopodobniej bylby to wlasnie Reign ze wzgledu na swietną jak dla mnie geometrię.
Rulez Napisano 14 Sierpnia 2012 Napisano 14 Sierpnia 2012 Przecież on pisze o Reign X2 - pewnie, że nada się do Enduro.
aegis Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Napisano 15 Sierpnia 2012 zapomniałem dodac cene 1800 zeta - jeszcze 3 lata gwarancji zostało X2 - ma 160 mm skoku rama typowa do enduro co do emtb.pl to wlasnie od jednego goscia z ich forum jest rama - dzisiaj dostałem zdjecia w duzej rozdzielczosci i rama jest ok. pozostaje pytanie czy ładowac sie w skok 160 i wieksze koszty amora,czy szukac 150-ki (na razie to co idzie przełoze z Garego-a w miare mozliwosci finansowych powoli bede składał)
Peterp079 Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Aj faktycznie X2. Sorki mój błąd. Ja w takim wypadku bym jednak poszukał 6" max. Ale to tak z mojego punktu widzenia, miejsca zamieszkania i częstotliwości jazdy w prawdziwych górach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.