krzychu2508 Napisano 14 Sierpnia 2012 Napisano 14 Sierpnia 2012 Witam. Mam problem z hamulcem typu V. Kiedy hamuję linka hamulca powinna trzymać taki dzyndzelek w dźwigni hamulca. Niestety cały czas wypada. Nie wiem dlaczego tak się dzieję. Zamieszczam fotografie. Czy podciągnięcie linki da korzystny rezultat? linka+ "dzyndzel" \/ Widok z góry \/ Widok sprawnego hamulca\/
redbull1 Napisano 14 Sierpnia 2012 Napisano 14 Sierpnia 2012 nasmaruj porządnie linkę i pancerz w środku ,bo być może blokuje się gdzieś a jeśli to nie pomoże to lekko szczypcami zagnij tak w klamce gdzie główka linki wchodzi i bedziesz miał spokój
krzychu2508 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Napisano 14 Sierpnia 2012 Podginanie nie wchodzi w grę, dlatego że jest to tak zbudowane, że się nie da. Tzn da się, ale pęknie całe mocowanie. Nasmaruję i zobaczymy. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 Niestety nasmarowanie linki nic nie dało.
MrPawcio Napisano 14 Sierpnia 2012 Napisano 14 Sierpnia 2012 Sprawdź czy linka nie jest uszkodzona (tzn.nie postrzępiona ) w okolicach fajki i tam gdzie wchodzi w pancerz . Być może pancerz jest uszkodzony.Najlepiej ściągnij linkę i ją porządnie nasmaruj olejem silikonowym.Jeśli to nie pomoże wymień ją.
tuoomek Napisano 14 Sierpnia 2012 Napisano 14 Sierpnia 2012 Przy hamowaniu ten cały "dzyndzel" się rozgina i linka wylatuje. Co do przyczyny, są dwie opcje: 1. masz lipną klamkę i trza ją wymienić, albo stuningować (chocby podgiąć rzeczone blaszki) 2. pasz za dużo pary w rękach i musisz przyciskać nieco słabiej
rybciasum Napisano 14 Sierpnia 2012 Napisano 14 Sierpnia 2012 @tuoomek głupoty gadasz aż przykro czytać, na 90% pancerz i linka, gdzieś się blokuje, linka nie jest naciągnięta i dzyndzel wypada, wyczyść je, przedmuchaj sprężonym powietrzem i nasmaruj, powinno chodzić ew sprawdz czy linka gdzies sie nie zaciera na ktoryms pancerzu bez zdejmowania go
adii22 Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Groszowe sprawy : ja bym się nie bawił w ratowanie tego (chyba, że nowy zestaw), tylko nowa linka i pancerz. Cenowo wyjdzie nie więcej niż 7zł, a czasowo to samo
tuoomek Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 @rybciasum Proszę nie pisać, że gadam głupoty. Piszę to z własnego doświadczenia, miałem to samo. Po zmianie klamki było OK.
krzychu2508 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Napisano 15 Sierpnia 2012 Problem rozwiązałem. Nastąpił lekki tuning optyczny łebka linki i hamulec działa jak ta lala. Dzięki za rady i pozdrawiam. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.