Skocz do zawartości

[manetka] Jak założyć linkę na manetkę Shimano SL-M360?

Shavo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, mam do wymiany linkę w przerzutce tylnej, posiadam ww manetkę i nie wiem jak mam się za to zabrać, proszę o jakieś zwięzłe info co do tej operacji. ;)

Napisano

osobiście nigdy nie miałem styczności z wyżej wymienioną manetką ale z tego co widzę na zdjęciach to wystarczy odkręcić 2 śrubki z góry i zdjąć plastikową osłonkę.

Napisano

Zaje***** rady na forum... Panowie, POZIOM SPADA gwaltownie...

wystarczy odkrecic zaslepke z boku, od strony dzwigienek, zrzucic na najniższybieg, i wypchnac/wetknąć linkę....

Napisano

akurat to zdjęcie tych zaślepek nie ukazuje.

Dokładnie po przeciwnej stronie wyjścia linek z manetek, zaraz przy dźwigniach jest plastikowy łepek śrubki na krzyżak.

Napisano

akurat to zdjęcie tych zaślepek nie ukazuje.

Dokładnie po przeciwnej stronie wyjścia linek z manetek, zaraz przy dźwigniach jest plastikowy łepek śrubki na krzyżak.

True, dzięki :D

Napisano

Jest otwor przewidziany przez technologa to trzeba korzystac a nie rozbierac pol manetki:P

zarowke w starej 80 mozna wymienic wykrecajac gniazdo z zarowkami z klosza, albo zdemontowac caly klosz odpiero wykrecic gniazdo, co jest lepsze:P?

Napisano

Zaje***** rady na forum... Panowie, POZIOM SPADA gwaltownie...

wystarczy odkrecic zaslepke z boku, od strony dzwigienek, zrzucic na najniższybieg, i wypchnac/wetknąć linkę....

może nie zauważyłeś, ale na początku napisałem że nie miałem styczności z ową manetką, więc skąd mogłem wiedzieć że wystarczy odkręcić zaślepkę z boku. Pisząc odpowiedź bazowałem tylko i wyłącznie zdjęciu z grafiki google.

• Mod Team
Napisano

I wszelkie inne manetki manją własnie taki magiczny otworek przez który przewleka sie linkę, nic nie ro rozbiera ani nie rozkreca ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...