Skocz do zawartości

[łańcuch] jaki łańcuch do kasety shimano CS-HG30?

Wszech

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym kupić nowy łańcuch ponieważ ten, którego obecnie używam jest już wyciągnięty. Kaseta ma obecnie 2 tyś przebiegu, stary łańcuch to KMC. Jaki łańcuch poleciacie do 100 zł? Oczywiście do kasety 9 rzędowej.

Napisano

Najtańsza kaseta shimano to ja bym nie wydawał 100zł. Kup jakiś podstawowy model shimano i będzie dobry duet. Zajedziesz kasetę to kup wtedy coś 1-2 klawy wyżej i tyle ;)

Hg53 będzie w sam raz.

Napisano

Zastanawiałem się własnie nad tym czy nowy łańcuch się przyjmie. Może lepiej dołożyć 100 zł i kupić nową kasetę i 2 łańcuchy i używać na przemian. Jaką kasetę polecacie? o jaki łańcuch do niej? Z góry dziękuję za odpowiedzi i wszystkie porady ;)

Napisano

Zastanawiałem się własnie nad tym czy nowy łańcuch się przyjmie. Może lepiej dołożyć 100 zł i kupić nową kasetę i 2 łańcuchy i używać na przemian. Jaką kasetę polecacie? o jaki łańcuch do niej? Z góry dziękuję za odpowiedzi i wszystkie porady ;)

Podaj resztę napędu ale zapewne nie warto czegoś hi-end.

Przy 2k przebiegu to ja bym kupił łańcuch i dał mu te 200 km na dotarcie.

Nie uda się to ew lekki szlif kasety i dopiero kupować nową.

Napisano

,

Najtańsza kaseta shimano to ja bym nie wydawał 100zł. Kup jakiś podstawowy model shimano i będzie dobry duet. Zajedziesz kasetę to kup wtedy coś 1-2 klawy wyżej i tyle ;)

Hg53 będzie w sam raz.

Lepiej w dobry łańcuch zainwestować, przynajmniej taki za 6 dyszek, który taką kasetkę by powoli masakrował, bo te najtańsze się szybko wyciągają i szybko zajeżdżą nawet dobrą kasetę.

Może jakiegoś connexa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...