Skocz do zawartości

[800-1000 zł] Rower miejski Burghardt

tceon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jestem nadal bez roweru :icon_confused: Ciągle nie mam czasu, a to na oglądanie a to na zakup. Ostatnio przypadkiem natrafiłem na sklep w internecie, który miał ciekawą ofertę. Pojechałem obejrzeć rowery na miejscu i znalazłem zupełnie coś innego niż miałem oglądać. Rower wygląda identycznie jak ten:

http://www.trybik.pl/burghardt-alu-28-comfort-3-speed-czarny.html

(nie reklamuje sklepu, po prostu ma ładne zdjęcia).

W skrócie jest to rower damski, łatwe wsiadanie. Cena całe 850 zł. Taki sam rower, koloru białego, ale z kołami 26' jest w cenie 835 zł.

Czy ten rower jest tyle wart i czy to rzeczywiście okazja?

Jak to jest z tymi kołami 26' i 28' ?

Może szukać czegoś dalej do 1200 zł?

Z góry dzięki za miłe i treściwe odpowiedzi.

Jak kupię to się pochwalę i zdam relację z jazdy.

Napisano

Ten rower jak najbardziej jest wart te 850zł (o ile jesteś pewny, że ma identyczny osprzęt) i wydaje się to dobrą okazją. Mając jednak 1200zł szukałbym podobnie wyposażonego ale z siedmioma biegami. 3 biegi niby wystarczają na miasto, ale to takie minimum jeśli chodzi o komfort, dość często trafi się na chwilę, gdy chciałoby się coś pomiędzy (moja żona ma taką trzybiegową piastę jak w tym pokazanym rowerze). Jeśli jednak chcesz jeździć i nie chce ci się już szukać to jest to dobra okazja.

Koła 28 cali są najczęściej lepsze do jazdy po płaskich, równych powierzchniach.

Napisano

Ma identyczny osprzęt. A te 3 biegi chyba mi wystarczą. Dziś jadę kupić.

Dzięki za odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...