SSG90 Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Witam mam problem ponieważ zmieniłem amortyzator z gila rst (moim zdaniem wadliwy model gdyż za mało pracował może 2cm-3cm max ) na Marzocchi Comp mz ten nowszy model . I mam dosyć nietypowy problem gdyż jak skręcę kierownicą stawia on opór , jak zakładam wieńce wszystko jest okej chodzi jak nalezy ale jak zaloże górna zakrętkę i skręcam dość mocno śrubę to stawia opór . Smarowałem samą rurę od widelca jak i wewnątrz wianki itd lecz efekt dalej ten sam . Jakieś propozycje? jeżeli tak to bardzo chętnie poczytam bo naprawdę fajny amortyzator za grosze od kumpla kupiłem a swój to nie komentuję . Tylko ten problem z tą kierownicą
Piotrek111 Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Nie skręca się górnej śruby do oporu. Dokręcasz ją, wciskasz przedni hamulec i patrzysz czy nie ma luzu.Jeśli nie ma to następnie skręcasz śrubki na mostku i dopiero potem tą górną.
Didi Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Proste za mocno dokręcasz śrubę tą od góry. Z tego co piszesz masz wianki a nie łożyska maszynowe. Zrób tak: 1 Dokręć lekko podnieś przednie koło i lekko nim postukaj o podłoże 2 następnie dokręć mocniej ale z wyczuciem, 3 podnieś przednie koło lekko do góry i sprawdź czy kierownica chodzi lekko, jak nie to odkręć lekko śrubę 4 i powtórz sprawdzenie 5 jeżeli chodzi lekko to postaw rower na oba koła i wciśnij przedni hamulec na maksa i poruszaj rowerem przód tył trzymając jedną ręką na połączeniu główki ramy z rurą sterową, 6 Jeżeli nie wyczujesz luzu to wszystko jest ok. i skręć śruby lub śrubę na mostku 7 jeżeli będzie luz to powtórz od pkt 1 do 6 Ja tak robię i się sprawdza. Jak coś napisałem zawile to napisz postaram się to ująć inaczej.
SSG90 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Napisano 9 Sierpnia 2012 Dobra wszystko już okej na wiankach nie łapało i źle skręcałem Tak w temacie odrazu mam na sprzedasz amorek rst gila 3msc ;P jeżeli ktoś zainteresowany myślę że 100zł już z wliczoną przesyłką oddam ten amorek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.