terrago Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Witam! Problem jest dość złożony. Aktualnie jeżdżę na byle jakiej piaście z tradycyjnymi łożyskami i nakręcanym wolnobiegiem (który zmuszony jestem wymieniać przeciętnie co kilka miesięcy) Wymieniłem korbę na SR XTC (44/32/22, jak zapewnia producent pod napęd 24, zalecana klasa łańcucha IG-31/51). Korba jest fabrycznie nowa. Do tego jest wymieniony łańcuch IG-31 (również fabrycznie nowy) Znalazłem w piwnicy używaną piastę EXT-TEC (aluminiowa, kasetowa, łożyska z tego co widzę w dobrym stanie, przebieg ok 500-1000 km) i kasetę ah-14T (8 biegów, dawniej działała na przerzutce Deore LX, niemniej jednak brak dwóch najmniejszych zębatek, przebieg również ok 500-1000km) W związku z powyższym mam następujące pytanie: czy po założeniu czegoś takiego http://allegro.pl/zebatka-tarcza-koronka-shimano-hg20-7-12t-12z-i2495373762.html + aluminiowej redukcji (pierścienia) i adaptacji przerzutki na 7-biegową taki zestaw będzie działać poprawnie i czy da radę go obsłużyć przerzutka Tourney TY-35 lub TY-50? Oczywiście taktuję problem najzupełniej poważnie dlatego proszę o poważne i w miarę użyteczne odpowiedzi. Pozdrawiam, M.
Airsofter Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Możesz założyć i 8 biegową kasetę tylko że ograniczysz ilość biegów na przerzutce. Sprawdzone organoleptycznie - 3k km.
terrago Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Napisano 9 Sierpnia 2012 Możesz założyć i 8 biegową kasetę tylko że ograniczysz ilość biegów na przerzutce. Sprawdzone organoleptycznie - 3k km. Tak jeno jak to będzie współpracować z automatyczną manetką 7-ką
Miliron Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Będzie normalnie działać Skok manetki 6/7/8 rz jest taki sam. Jak ograniczysz przerzutkę stracisz jeden bieg od dołu albo od góry ... Ale nie wpłynie to na działanie całego systemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.