kamaz124 Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Witam serdecznie. Chciałbym się was poradzić co może być przyczyną strzelającego łańcucha (strzela od około 2 miesięcy, coraz bardziej). Zawsze gdy chcę mocno przyspieszyć, np. spod świateł. Napęd ma przejechane 15tyś km, jest z grupy alivio, hg41 i korby M411. Najprostszym rozwiązaniem jest oczywiście wymiana napędu (kaseta, łańcuch i korby), jednak w jednym sklepie sprzedawca zasiał we mnie delikatną niepewność. Otóż powiedział, że może to być również wina piasty, co wiązałoby się z wymianą koła (na szczęście mam zapasowe). Dlatego proszę o poradę, czego wymiana jest bardziej opłacalna i gwarantująca zlikwidowanie problemu. Jeśli można to w miarę szybo chciałbym odpowiedzi, gdyż ewentualnie jeszcze dziś bym zamówił części. Pozdrawiam
afly Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Zbyt bardzo wyciągnięty łańcuch, lub zbyt duże zabrudzenie zębatek korby i łańcucha. Jesteś pewny że napęd ma 15 000 km?
kamaz124 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Napisano 9 Sierpnia 2012 Zabrudzony jest, ale jak niedawno czyściłem to też przeskakiwał, ale mniej. Tak, ja na tym napędzie zrobiłem osobiście 15tyś km więc jestem pewien na 100% przebiegu. Tylko zastanawia mnie to co mówił ten gość w sklepie, że może już piasta się posypała, na necie też coś o tym znalazłem. I myślę, czy wymiana napędu rozwiążę sprawę? Czy trzeba będzie również koło zmienić
Majsterkowicz Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 A czy na wszystkich koronkach kasety łańcuch 'strzela'? Jeśli nie, to wina leży po stronie normalnego zużycia i trzeba będzie zainwestować w napęd. Proponuje od razu wymienić całość, czyli zębatki korby, łańcuch oraz kasetę. Całość nie powinno przekroczyć 150zł. Jeżeli podejrzana jest piasta i jej bębenek, to warto zdjąć kasetę i prawdzić poprawne obracanie się bębenka oraz mechanizmu zapadkowego. Jeśli będą słyszalne jakieś dziwne dźwięki, to i nad wymiana piasty także trzeba się będzie zastanowić. Pozdrawiam
kamaz124 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Napisano 9 Sierpnia 2012 A czy na wszystkich koronkach kasety łańcuch 'strzela'? Jeśli nie, to wina leży po stronie normalnego zużycia i trzeba będzie zainwestować w napęd. Proponuje od razu wymienić całość, czyli zębatki korby, łańcuch oraz kasetę. Całość nie powinno przekroczyć 150zł. Jeżeli podejrzana jest piasta i jej bębenek, to warto zdjąć kasetę i prawdzić poprawne obracanie się bębenka oraz mechanizmu zapadkowego. Jeśli będą słyszalne jakieś dziwne dźwięki, to i nad wymiana piasty także trzeba się będzie zastanowić. Pozdrawiam Tak, napęd na 100% do wymiany i właśnie nad piastą się zastanawiam. Cóż, podjadę do sklepu, może za free sprawdzą bębenek i będzie jasna sprawa. Co do ceny to w sklepie z wymianą chcą 280zł, a na allegro za 200zł już z wysyłką kupię napęd z lepszą niż w sklepie kasetą.
Majsterkowicz Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 A jakie części chcą Ci dać w tej cenie? Ogólnie pytam ile wezmą za 'robociznę'?
kkSliwa5 Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 A jakie części chcą Ci dać w tej cenie? Ogólnie pytam ile wezmą za 'robociznę'? Ma racje. Jakie części chcą ci wcisnąć i ile robota bo inaczej jak jakiś badziew ci dadzą to lepiej samemu kupić w takiej cenie coś lepszego i złożyć własnymi rękami
terrago Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Ma racje. Jakie części chcą ci wcisnąć i ile robota bo inaczej jak jakiś badziew ci dadzą to lepiej samemu kupić w takiej cenie coś lepszego i złożyć własnymi rękami Na początek sprawdź na jakim przełożeniu strzela (przeskakuje najbardziej. Jeśli jest jakieś charakterystyczne przełożenie na którym tak się dzieje sprawdź w jakim stanie są koronki (korba i wolnobieg). Jeśli są mocno zdarte na wolnobiegu/wielotrybie zmień wielotryb. Jeśli na korbie - zmień korbę. Jeśli chodzi o niepewność, którą zasiał sprzedawca - w zależności od tego jaka to jest piasta (uszczelniana, czy standardowa, badziewna łożyskowa) możesz zrobić test kręcąc kołem i sprawdzając, czy łożyska nie są zbyt mocno dokręcone (zjechane) - w przypadku piast standardowych (łożyskowych). Zakładam jednak, że jest to w miarę przyzwoita, uszczelniana piasta, dlatego raczej poszedłbym w kierunku sprawdzenia napędu (j.w.) W przypadku uszkodzenia/złego stanu łożysk może się zdarzyć, że koło kręci się z lekkim oporem (wtedy konieczna jest wymiana łożysk/piasty), ale na ogół jest to niezależne od układu napędowego i mocniejszego naciśnięcia na pedały. Dlatego też jeśli sprzedawca zasiał "nutkę niepewności", że może to być piasta (a nie sprawdził wcześniej stanu zębatek) to najlepiej zmień serwis ) Pozdrawiam, M.
kamaz124 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Napisano 9 Sierpnia 2012 A jakie części chcą Ci dać w tej cenie? Ogólnie pytam ile wezmą za 'robociznę'? Za 280zł w sklepie już z wymianą (wymiana 10zł jak części kupię w sklepie) łańcuch hg50, kaseta hg40 i korby alivio M411. Natomiast znalazłem na allegro za 200zł łącznie z wysyłką taki zestaw,tyle że z lepszą kasetą - hg51. I wówczas wymiana w serwisie 30zł, więc 50zł taniej ogólnie. Na początek sprawdź na jakim przełożeniu strzela (przeskakuje najbardziej. Jeśli jest jakieś charakterystyczne przełożenie na którym tak się dzieje sprawdź w jakim stanie są koronki (korba i wolnobieg). Jeśli są mocno zdarte na wolnobiegu/wielotrybie zmień wielotryb. Jeśli na korbie - zmień korbę. Jeśli chodzi o niepewność, którą zasiał sprzedawca - w zależności od tego jaka to jest piasta (uszczelniana, czy standardowa, badziewna łożyskowa) możesz zrobić test kręcąc kołem i sprawdzając, czy łożyska nie są zbyt mocno dokręcone (zjechane) - w przypadku piast standardowych (łożyskowych). Zakładam jednak, że jest to w miarę przyzwoita, uszczelniana piasta, dlatego raczej poszedłbym w kierunku sprawdzenia napędu (j.w.) W przypadku uszkodzenia/złego stanu łożysk może się zdarzyć, że koło kręci się z lekkim oporem (wtedy konieczna jest wymiana łożysk/piasty), ale na ogół jest to niezależne od układu napędowego i mocniejszego naciśnięcia na pedały. Dlatego też jeśli sprzedawca zasiał "nutkę niepewności", że może to być piasta (a nie sprawdził wcześniej stanu zębatek) to najlepiej zmień serwis ) Pozdrawiam, M. Strzela najbardziej na 2 z przodu i 5-6 z tyłu (tam ząbki na kasecie są jak igły ). Ale już nawet jak mam 3 z przodu to z czasu przeskoczy. Teraz, im dłużej jeżdżę, tym częściej przeskoki się pojawiają. Piasty to Shimano RM60, więc nie wiem czy są one dobrej jakości ? Trudno mi powiedzieć, czy mają jakiś opór przy kręceniu, może minimalny...
afly Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 HG-51 lepsza od HG-40? Odważna ocena z którą się do końca nie zgodzę. Nie zmienia to faktu, że sklep jednak musi pobrać dodatkową sumę za utrzymanie lokalu, pracowników i ktoś chce na tym interesie zarobić. W sieci obowiązują nieco inne zasady i można sobie pozwolić na "więcej".
kamaz124 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Napisano 9 Sierpnia 2012 HG-51 lepsza od HG-40? Odważna ocena z którą się do końca nie zgodzę. Nie zmienia to faktu, że sklep jednak musi pobrać dodatkową sumę za utrzymanie lokalu, pracowników i ktoś chce na tym interesie zarobić. W sieci obowiązują nieco inne zasady i można sobie pozwolić na "więcej". Wydaje mi się, że hg50 to wyższy model kasety od hg40, nie jestem znawcą, więc jeśli możesz to rozjaśnij mi która kaseta lepsza i w skrócie dlaczego.
Majsterkowicz Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Ja bym się nie zastanawiał, tylko zamawiał części w sieci. Problem, a raczej przyjemność złożenia napędu da Tobie frajdę, a co najważniejsze - doświadczenie, bo w końcu będziesz wiedział na czym jeździsz i co z czym się kręci A tak nawiasem, to za te 30 zł, co chcą w serwisie, to możesz kupić klucze do nietypowych elementów, np do zakrętki kasety Pozdrawiam
afly Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Wydaje mi się, że hg50 to wyższy model kasety od hg40, nie jestem znawcą, więc jeśli możesz to rozjaśnij mi która kaseta lepsza i w skrócie dlaczego. Wcześniej podałeś model HG-51 a nie HG-50. Co do różnic pomiędzy HG-50 a HG-40, to jest taka że HG-50 ma aluminiową nakrętke kasety (lżejsza) a HG-40 ma stalową. Nawiązując do nowego modelu kasety HG-51, zbyt krótko kaseta jest na rynku, testów długodystansowych brak w sieci, a ja jestem mocno negatywnie nastawiony do obecnej tendencji cięcia kosztów przez producentów i wypuszczania coraz mniej trwałego sprzętu dlatego zdecydowanie wolę brać w podobnej cenie pewniejszy "towar".
kamaz124 Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Napisano 9 Sierpnia 2012 Ja bym się nie zastanawiał, tylko zamawiał części w sieci. Problem, a raczej przyjemność złożenia napędu da Tobie frajdę, a co najważniejsze - doświadczenie, bo w końcu będziesz wiedział na czym jeździsz i co z czym się kręci A tak nawiasem, to za te 30 zł, co chcą w serwisie, to możesz kupić klucze do nietypowych elementów, np do zakrętki kasety Pozdrawiam No tak, ale za 30zł to do kasety kupię klucz, a jeszcze trzeba czymś korby zdjąć. Poza tym, sam raczej nie wyreguluję przerzutek co jest bardzo istotną sprawą, dlatego wolę oddać do serwisu. Wcześniej podałeś model HG-51 a nie HG-50. Co do różnic pomiędzy HG-50 a HG-40, to jest taka że HG-50 ma aluminiową nakrętke kasety (lżejsza) a HG-40 ma stalową. Nawiązując do nowego modelu kasety HG-51, zbyt krótko kaseta jest na rynku, testów długodystansowych brak w sieci, a ja jestem mocno negatywnie nastawiony do obecnej tendencji cięcia kosztów przez producentów i wypuszczania coraz mniej trwałego sprzętu dlatego zdecydowanie wolę brać w podobnej cenie pewniejszy "towar". Fakt, konkurencyjność na rynku wymaga redukcji kosztów, jednak bądź co bądź, model ma być wyższy i można mieć nadzieję że przynajmniej nie będzie gorszy od poprzednika.
Asce Napisano 10 Sierpnia 2012 Napisano 10 Sierpnia 2012 Nie ma co gadać, odżałuj browara, kupuj klucze i z byle pierdołą nie będziesz musiał się tłuc po serwisach. A i koledze lub koleżance możesz mieć okazję potem pomóc ;-)
Majsterkowicz Napisano 10 Sierpnia 2012 Napisano 10 Sierpnia 2012 A i z regulacja nie powinieneś mieć większych kłopotów na naszym Forum jest obszerny poradnik jak tego dokonać bez wizyty w serwisie. Pozdrawiam
kamaz124 Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Napisano 10 Sierpnia 2012 Zastanowię się nad tym. Ale jeśli uszkodzony byłby bębenek to nie ma szansy go naprawić, a i wymiana się nie opłaca ?
Majsterkowicz Napisano 10 Sierpnia 2012 Napisano 10 Sierpnia 2012 Ale jeśli uszkodzony byłby bębenek to nie ma szansy go naprawić, a i wymiana się nie opłaca ? Jeżeli miałbyś piastę np. Novatec'a za 150, to jeszcze jeszcze, ale przy częściach tej klasy, lepiej kupić nową piastę, nawet i na allegro za 50-70 zł i oddać do przeplotu
kamaz124 Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Napisano 10 Sierpnia 2012 Mi i tak nie opłaca się kupować drugiej piasty, bo za 70zł kupiłem komplet drugich kół
Majsterkowicz Napisano 11 Sierpnia 2012 Napisano 11 Sierpnia 2012 bo za 70zł kupiłem komplet drugich kół A cóż to za model tych kół? Na jakich piastach? Nie ukrywam, bardzo mnie to interesuje, jaki komplet dorwałeś za 7 dyszek
kamaz124 Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Napisano 12 Sierpnia 2012 Rodi VR-19, piasty Shimano RM-60. Koła z unibike'a vipera.
Majsterkowicz Napisano 12 Sierpnia 2012 Napisano 12 Sierpnia 2012 No to trafiłeś, nie ma co Ale kończąc już OT, upatrzyłeś jakąś korbę?
kamaz124 Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Napisano 12 Sierpnia 2012 Chyba taką jak miałem, alivio M411
Majsterkowicz Napisano 13 Sierpnia 2012 Napisano 13 Sierpnia 2012 Rozumiem w takim razie, porywasz się na wymianę całego napędu we własnym zakresie, czy chcesz dać zarobić serwisowi?
kamaz124 Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Napisano 13 Sierpnia 2012 Pewnie dam im zarobić - za 30zł nie ma sensu się męczyć, a części kupię w innym sklepie o 70zł taniej więc i tak nie będę stratny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.