tomasz90 Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam, przymierzam się do zmiany roweru. Rower używany będzie 50/50 miasto/lasy, łąki i inne. Mam też chęci w bardzo bliskiej przyszłości startować w rajdach rowerowych. Co mi doradzicie? Rower składany na nowej ramie krossa level a7 i widelec sztywny mosso, reszta używane graty, czy może używany rower? Zastanawiałem się też przez chwilę nad nowym rowerem ale już mi przeszło z racji słabszego osprzętu a na gwarancji mi nie zależy. Jeśli używka to kupiony z allegro raczej bez wizyty osobistej. Mój wzrost to 177 cm i 66 kilo wagi. Cena za rower do 2000 tys. ewentualnie przy dobrej okazji 200 zł więcej ale to maksimum. Czekam na odp., dzięki i pozdrawiam.
Krasiak96 Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisz jakie to będą komponenty typu przerzutki itd.
tomasz90 Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Napisano 8 Sierpnia 2012 Liczyłem to za ramę plus widelec wychodzi 950ok. do tego jakieś koła i te 3 elementy chcę mieć w miarę dobre z racji na cenę żeby potem nie wymieniać. A podzespoły to pewnie nic ciekawego nie wyjdzie, alivio a może jakieś deore używane jak okazję się złapie. Tylna sora na długim wózku się nada?
Mod Team safian Napisano 8 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 8 Sierpnia 2012 Zależy do jakiej kasety Jeżeli myślisz o Vkach i w miarę tanim napędzie to ma to sens, tylko za te 2200 można dostać całkiem przyzwoite używki z amortyzatorem. Pierwszy link z brzegu: http://allegro.pl/rower-cube-ltd-pro-xt-slx-r-m-i2533030406.html IMO lepiej w tej cenie jednak używany rower kupić i tyle
Miliron Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 Przy kwocie 2200 i podanych 3 komponentach nie zdołasz wyposażyć roweru nawet w osprzęt acera 3x9 ... Używka w Twoim przypadku jest jak najbardziej wskazana.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.