Skocz do zawartości

[Stopka] Jak stopka do roweru Merida Yellowstone ?

alvaro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako że to mój pierwszy post chciałbym gorąco powitać całe rowerowe grono ! ;) Przechodząc do tematu to podpowiedzcie jaką stopkę wybrać do w/w roweru. Szwagier który złożył mi ten rower (rama Merida Yellowstone reszta gratów dobierana osobno) powiedział że stopka do takiego roweru jest "passe" hehe ale z racji tego że sporo śmigam po mieście bardzo była by dla mnie użyteczna...

Napisano

Jakiś czas jeździłem ze stopką i zrezygnowałem bo było więcej ,,przeciw'' niż ,,za'':

-rysownie się ramy

-przewracanie się na większym wietrze

-psucie estetyki roweru ( estetą nie jestem)

-użyteczna jedynie w lesie (a tam rzadko schodzę z roweru)

- przecież w mieście są stojaki na rowery (i stopka jest bezużyteczna)

Napisano

ja moją stopkę po zakupie roweru odrazu rozkręciłem i odłożyłem na półke... strasznie się telepie i mi to przeszkadza... a pozatym zawsze to parę gramów lżej;p

Napisano

no ciekawe opinie tu czytam, bo akurat ja zmieniałem teraz ramę i kilka części pod tarcze, ale nóżka mi nie pasowała bo zachaczała o tarczę, jednak kawałek blachy zastosowałem i gumy ochronnej (ze starych chwytów kierownicy) aby się rama nie rysowała i zaoszczędziłem 3 dyszki na nowej stopce. Dużo też po mieście jeżdżę i nie ma wszędzie stojaków na rowery, albo są takie wąskie że mi koło się nie mieści a jednak nóżka to zawsze jest pomocna :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...