alvaro Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 Jako że to mój pierwszy post chciałbym gorąco powitać całe rowerowe grono ! Przechodząc do tematu to podpowiedzcie jaką stopkę wybrać do w/w roweru. Szwagier który złożył mi ten rower (rama Merida Yellowstone reszta gratów dobierana osobno) powiedział że stopka do takiego roweru jest "passe" hehe ale z racji tego że sporo śmigam po mieście bardzo była by dla mnie użyteczna...
siimon Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 Może którąś z tych? http://allegro.pl/sprzet-postojowy-stopki-98859
Airsofter Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 powiedział że stopka do takiego roweru jest "passe" I miał racje bo można się nieźle "przejechać" na takiej stopce
alvaro Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Napisano 8 Sierpnia 2012 Czyli co lepiej rower użytkując w mieście za każdym razem opierać o coś ??
Kaszter Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 Jakiś czas jeździłem ze stopką i zrezygnowałem bo było więcej ,,przeciw'' niż ,,za'': -rysownie się ramy -przewracanie się na większym wietrze -psucie estetyki roweru ( estetą nie jestem) -użyteczna jedynie w lesie (a tam rzadko schodzę z roweru) - przecież w mieście są stojaki na rowery (i stopka jest bezużyteczna)
Fenthin Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 Akurat gdzie jak gdzie, ale w lesie nóżka jest kompletnie bezużyteczna. A przy ostrej jeździe przy okazji niebezpieczna.
stysiex14 Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 ja moją stopkę po zakupie roweru odrazu rozkręciłem i odłożyłem na półke... strasznie się telepie i mi to przeszkadza... a pozatym zawsze to parę gramów lżej;p
Wito12 Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 no ciekawe opinie tu czytam, bo akurat ja zmieniałem teraz ramę i kilka części pod tarcze, ale nóżka mi nie pasowała bo zachaczała o tarczę, jednak kawałek blachy zastosowałem i gumy ochronnej (ze starych chwytów kierownicy) aby się rama nie rysowała i zaoszczędziłem 3 dyszki na nowej stopce. Dużo też po mieście jeżdżę i nie ma wszędzie stojaków na rowery, albo są takie wąskie że mi koło się nie mieści a jednak nóżka to zawsze jest pomocna
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.