mosq Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam ! Mam zamiar kupic pedały M520, i tutaj moje pytanko, czy beda dobre na moja wage 105kg ? ;P WIecej raczej nie mam zamiaru wydac na pedały, poniewaz tygodniowo robie, 30-50km... wiec raczej duzo to nie jest.
Mod Team Franio Napisano 7 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 7 Sierpnia 2012 mosq, ciężsi od ciebie używają tych pedałów i nic się nie dzieje, także bierz śmiało
mosq Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Napisano 7 Sierpnia 2012 Dzieki za odpowiedzi, tyle sie na ich temat juz naczytalem, ze musze dac temu spokoj i je wkoncu zamowic Pozdrawiam !
avacs Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 Ja ich używam przy wadze 108kg i jest spoko. Nic nie strzela, nie trzaska, itp. Tylko zastanów się czy jest sens kupować SPD skoro tygodniowo jeździsz 30-50km. Moim zdaniem lekko przerost formy nad treścią.
prokson Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 ja w pewnym momencie ważyłem 109, i dawały rade jezdzac 150-200km tygodniowo. Tylko pamietaj, ze spd to nie tylko pedały, ale jeszcze konieczność zakupu butów
tobo Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 To tzw "muły robocze", tanie pedały mtb, które MUSZĄ znosić prawie wszystko. Limity wagowe mają pedały z osiami tytanowymi i często wynosi on 85 kilo. Spotkałem się też z limitem 75 kilogramów dla osi supurtu.
mosq Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Napisano 8 Sierpnia 2012 Tak, wiem ze to co ja robie tygodniowo, to strasznie malo. Jednak praca mi na wiele nie pozwala. To tez nie znaczy, ze nie moge ich miec Buty... tak oczywiscie rowniez kupie, ale w bliskiej przyszlosci. Dzieki wszystkim za odpowiedzi
nomosz Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 Brać 520 i się nie bać Przy M 520 potrzebny jest specjalny klucz do rozebrania pedału celem nasmarowania zlikwidowania luzów lub kombinowanie z innymi narzedziami typu francuz czy ,mała żabka. Kolega M_333 oferuje taki porządny klucz zintegrowany z kluczem do suportu (IMO warto go nabyć) W 540 zrobi się to kluczem płaskim. Ale pytanie czy warto dopłacać 50 zł. To już lepiej zajeździc te 520 i kupić nastepne. Mam M 520 pedały, używam, lekki nie jestem sprawują się wyśmienicie. Poluj na pedały razem z blokami żebys nie dostał jakiejś wersji OEM czyli tylko gołe pedały Bloki SH-51 i SH-52 bloki odpinane w jednym kierunku takie bym brał SH-55 i SH-56 bloki z wielokierunkowym wypinaniem moim zdaniem pomyłka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.