MichalVx Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Mam takie pytanie puściło mi w rowerze romet mosquito 2.0 mocowanie przerzutki brat wjechał do lasu patyk się wbił , i po mocowaniu teraz mam takie pytanie czy to podlega gwarancji ?
Fenthin Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Skoro masz gwarancję, dostałeś taką mniejszą lub większą książeczkę. Znajdź, otwórz i przeczytaj warunki gwarancji. Zajmie Ci to mniej czasu niż napisanie kolejnego posta z pytaniem, czemu nie mogę od razu napisać tak czy nie.
Denis03x Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 A prześlij zdjęcie jak możesz Co do gwarancji to faktycznie przeczytaj co jest w niej napisane a później i tak się staraj 'wadliwy' produkt zareklamować. Zawsze jest nadzieja, że się uda....
gandw1 Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 A jak pożyczysz bratu samochód na gwarancji i wjedzie nim w drzewo to też oddasz na gwarancję żeby wyklepali? Trochę logiki - uszkodzenie z winy użytkownika chyba nigdy nie podlega gwarancji. Jak się wywrócisz to też dasz ramę do pomalowania na gwarancji?
Denis03x Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Dlatego też chciałem zdjęcie uszkodzonego produktu. Z doświadczenia wiem, że reklamować można wszystko, ja jako sprzedawca z innej dziedziny widzę, że czasem udaje się wykombinować nie jedno w sprawie reklamacji. A czasem chodź widać iż produkt wadliwy to reklamacji nie uznają... przypominam, że mieszkamy w kraju cudów i absurdów.... Co do logiki to od wjechania samochodem w drzewo jest ubezpieczenie a nie reklamacja...
MichalVx Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Napisano 6 Sierpnia 2012 Poprostu ułamało się w ten sposób że urwało przy ramie mocowanie brat dzwonił do firmy romet powiedzieli mu że takie rzeczy nie ulegają gwarancji chociaż jak bym się uparł to bym mógł wysłać i powiedzieć że część była słaba czy coś takiego
Fenthin Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Ta, i zapłaciłbyś za wysyłkę więcej niż za nowy hak w sklepie. Brawo za logikę. Skoro to uszkodzenie mechaniczne, na jakiej podstawie chciałbyś mieć pozytywnie rozpatrzoną reklamację?
MichalVx Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Napisano 6 Sierpnia 2012 Chociażby na takiej podstawie ze czasami stop aluminium może być do dupy
Terrqge Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Ale haki do przerzutek są robione raczej po to żeby przerzutkę trzymać i nie łamią się od tak, po prostu podczas jazdy, nawet w tych najgorszych marketowych rowerach.
Fenthin Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Ty tak serio? To słuchaj, kup sobie solidny hak ze stali czy tytanu. Tylko nie płacz później, że musisz wymienić całą ramę, gdy znów rąbniesz w coś przerzutką. Bo po to on właśnie jest stosunkowo słaby, by złamał się w przypadku np. gleby. Ktoś wymyślił, że chyba jednak lepiej wydać kilkanaście-kilkadziesiąt złotych zamiast od kilkuset do kilku tysięcy. I tak jakoś się przyjęło.
MichalVx Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Napisano 6 Sierpnia 2012 Fenthin dzięki za info dzisiaj się tego samego dowiedziałem od znajomego który zna się 100% na rowerach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.