Skocz do zawartości

[~1300 zł]Rowery na miasto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

moi rodzice postanowili zmienić wysłużone Meridy na coś nowszego. Potrzebują 2 rowerów: pierwszy z męską ramą, a drugi z damską. Na każdy rower mogą przeznaczyć około 1300 zł. Jaki typ roweru polecacie na miasto, krótkie rekreacyjne wycieczki i dojazd na działkę ? Bardzo zależy im na bagażnikach z tyłu. Czy rower trekkingowy spełni te zadania ?

W sklepie Aldi widzieliśmy fajne rowerki, ale niestety nie znam ich dokładnej specyfikacji. Widziałem tylko, że mają korbę SR Suntour, dynamo w piaście Shimano oraz co mnie lekko zaskoczyło przerzutkę tylną Deore XT. Wyglądają przyzwoicie. Rowery kosztowały 1111 zł. Czy te rowerki będą się nadawać do w/w zastosowań ? Myślałem, żeby po kupnie mamie wrzucić moje Alivio a do siebie Deore XT, bo nawet nie poczuje różnicy w przeciwieństwie do mnie :D

z góry dzięki za pomoc

Napisano

Bez pelnej specyfikacji tych rowerow z Aldi nikt ci nic nie powie (producenci lubia najlepsza czesc dawac na tyl - najbardziej widoczne miejsce -, by kupujacy mysleli, ze reszta podzespolow jest rownie wypasiona) :).

To są ogólnie bardzo porządne rowery w tej cenie:

LAZARO SENATORE __ ŚWIETNA PARKA DLA DWOJGA _ INF (2512236346) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Edit: Ok, dodatkowo pogrzebałem, bo mnie to zastanowiło.

Ludzie z forum już oglądali te rowery z Aldi i ocena była pozytywna:

[Trekking z Aldi] Rower za 1111 zł - czy warto? - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa

Ja bym na Twoim miejscu kupił, choć dziwi mnie, że nadal jakieś mają, skoro weszły w maju :)

Napisano

Dzięki za odpowiedź. W Aldi stoją jeszcze 3 sztuki tych rowerów: 2 męskie i 1 damski, więc postaram się jak najszybciej dotrzeć do sklepu. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...