michas08 Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Z hamulcami się uporałem ale mam poważniejszy problem z przednim Altusem - wiem, że zaraz ktoś powie że to słaba przerzutka i się nie dziwi, że problem ale darujmy sobie Mianowicie - robiłem wszystko wg. instrukcji książeczkowej a nawet szukałem w necie ale nie potrafie sobie poradzić. Chodzi o to, że przednia przerzutka nie chce robić przełożenia na wyższą ( na 2,3) jest ciągle na 1. Manetka ani myśli wskoczyć na 2. Regulacja śrubami w sumie nic nie daje, nic się nie rusza więc nie wiem o co kaman. Przerzutka do wyrzucenia ? czy może jest coś o czym nie wiem a co ją naprawi ?
gandw1 Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Wykręć śrubę H tak żeby nie ograniczała wychylenie, spróbuj czy ręką przerzutka się porusza? Może manetka uszkodzona.
m0rdeczka Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Upewnij się, że prowadnica jest równolegle do zębatek korby.
michas08 Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Napisano 3 Sierpnia 2012 Prawie zrobiłem tzn. przerzutka przerzcuca manetką :D:D (bawiłem się śrubą H) ale jeszcze musze się uporać z łańcuchem bo o prowadnice zahacza, czyli teraz śrubka L ?
m0rdeczka Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Dokręcając luzujesz linkę, odkręcając naciągasz, naciągając prowadnica idzie do największej zębatki, luzując do najmniejszej.
michas08 Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Napisano 3 Sierpnia 2012 Dokręciłem już chyba na max. ale łańcuch jeszcze troche ociera, co dalej zrobić?
gandw1 Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Znajdź poradnik jak ustawić przerzutkę przednią bo robisz to całkiem źle. Mam wrażenie że kręcisz śrubkami na ślepo, przyjrzyj się jak działa przerzutka to dojdziesz do tego. Zacznij od prawidłowego ustawienia przerzutki na rurze podsiodłowej. Potem ustawiasz śrubkę L tak żeby łańcuch był na najmniejszej zębatce. Śrubka H maksymalnie wykręcona. Dopiero przykręcasz dość napiętą linkę (baryłka przy manetce wykręcona o 2 obroty od maksymalnego wkręcenia). Kręcisz baryłką aż przerzutka będzie dobrze zmieniać, na koniec ustawiasz śrubkę H. Jak na razie to wszystko od tyłu zrobiłeś.
michas08 Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Napisano 3 Sierpnia 2012 Ok Jutro zrobie wg. twojej instrukcji.
michas08 Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Napisano 4 Sierpnia 2012 Poddaje się tzn przerzutka działa, zmienia biegi ale nie robi to tak lekko jakbym chciał, nieraz trzeba chwile pokręcić aby się zmieniła i nie zawsze chodzi cicho. W poniedziałek udam się do serwisu jakiegoś żeby mi to ustawili.
gandw1 Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 Przerzutka przednia jest na początku trudna w regulacji Ale trochę praktyki i będzie szło coraz lepiej. Nie poddawaj się tylko spróbuj jeszcze raz od nowa. Baryłką kręć po ćwierć obrotu, ja to robię w czasie jazdy - jak przerzutka ciężko wrzuca na większą zębatkę to wykręcasz w lewo baryłkę o ćwierć obrotu. Jak ciężko zrzuca to wkręcasz o ćwierć - nie za dużo za jednym razem. I tak aż do skutku. Regulacja przedniej przerzutki to właściwie tylko ustawienie odpowiedniego napięcia linki. Ograniczniki bardziej dla formalności. Altus to może i jest niższa półka, ale różne Tourneye i poza grupowe też już ustawiałem z bardzo dobrym skutkiem.
michas08 Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Napisano 5 Sierpnia 2012 gandw1 okej, może jeszcze raz jutro spróbuje, choć i tak będe w pobliżu serwisu więc nie wiem czy lepiej im tego nie oddać i mieć pewność, że będzie ok. Z tym napięciem linki to właśnie zauważyłem, że "dużo to robi" no ale jednak i tak nie umiałem ustawić tego aby chodziło jak w zegarku
Fenthin Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 Doczepię się do jednej rzeczy. Baryłka wkręcona na max, wykręcona o 2 obroty, L i H poluzowane. Śruba L, linka, śruba H i dopiero wtedy ruszamy baryłkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.