farmer Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Mam shimano SPD 540 i buty M087. Podczas pedałowania czuje luz i stukanie tak jakby blok miał luz w pionie. Sprężynę dokręciłem, bloki w butach wymieniłem na nowe bo myślałem że może się wytarły a stukanie i luz jest nadal. W pedałach nie widzę za bardzo żadnych luzów. Co może być powodem? P.S. Czuję to w momencie gdy przechodzę z naciśnięcia pedału do podciągnięcia do góry czyli zmieniam ruch w pionie.
severian Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 A pedały też masz nowe? Może po prostu wszystko się już zużyło.Moje exustary ( system spd) mają podobnie na identycznych butach.Tyle,że moje pedałka są już mocno wytarte.Widać ślady na korpusie i sprężyna już praktycznie do końca dokręcona.A buty i tak latają przy ciągnięciu w górę.Minimalnie ale wyczuwalnie.Mi to nie przeszkadza
Piksel Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Zużyta klatka w pedale, też tak mam :/, z tym że mi jeszcze się praktycznie same wypinają, w drugim rowerze jest ok. Z bólem serca rozglądam się nad zastępcą moich xt.Kiedyś usłyszałem, że w pedale spd prędzej padnie sprężyna i zaczep niż łożyska i teraz stwierdzam, że jest to prawdą.
farmer Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Napisano 3 Sierpnia 2012 no pedały mają może rok Przejechane pewnie max 4kkm więc to strasznie szybko by padło
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.