Skocz do zawartości

[3000-3500] rower mtb hardtail

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Planuje zmiane roweru na jakiś lepszy, niestety nie siedzę w temacie już parę sezonów więc zwracam się do was z prośbą o nakierowanie mnie na odpowiednią scieżkę i zaproponowanie paru rozwiązań.

Myślę o rowerku mtb na sztywnej ramie. Zależy mi na hydraulicznych dobrej jakości hamulcach oraz dobrym napędzie. Chciałbym aby rowerek nie był zbyt ciężki. Zastanawiałem się nad giantem xtc3 ale jednak jego cena przekracza mój skromny budżet;/

Mam jeszcze pytanie co do przerzutek firmy sram- jak to się sprawuje i od jakich modeli warto inwestować w tą firme, jak się prezentuje na tle shimano?

aha ważę około 70 kg i mam 166cm wzrostu.

Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuje.

Napisano

UNIBIKE-NAJLEPSZE ROWERY BYDGOSZCZ

ten Unibike prawie mieści się w Twoim budżecie, a jest lepszy niż Giant XTC.

bardzo dobra hydraulika SLX (nie to co elixir 1). Nieco wyższy napęd (z tyłu XT) przedni widelec taki sam, ale już z blokadą na manetce, no i taka nawet sportowa geometria, wagowo pewnie podobnie jak ten xtc, cenowo można go pewnie utargować teraz pod koniec sezonu do 3500 jak się trafi spoko sklep, rozmiar 17".Co do osprzętu SRAM, to niewiele o nim wiem, słyszałem że X5 to od tego roku silna konkurencja Deore, ale chyba X9 to już naprawdę mocna grupa.

Napisano

ta merida mi się najbardziej podoba. Pozatym mam sentyment do tej firmy;p znalazlem jeszcze jeden rowerek scott'a ale nie moge znaleźć z powrotem tego linku wieć wrzuce go poźniej. Jeszcze raz dziękuje za pomoc i zaangażowanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...