Skocz do zawartości

[pow. nowotarski, gm Łapsze Niżne

djdan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Szukam fajnej trasy rowerowej. Interesują mnie jakieś polne ścieżki, drogi szutrowe, itp. Najlepiej o długości ponad 50km. Proszę nie podawać tras asfaltowych (chyba, że to jakieś krótkie odcinki pomiędzy drogami żwirowymi), bo takowe znam. Jak w temacie, szukam ścieżki zaczynającej i kończącej się w gminie Łapsze Niżne.

Pozdrawiam!

Napisano

Taki dystans to sporo zwłaszcza, że jest to teren przygraniczny to po pierwsze. Po drugie to do tego czego oczekujesz musisz dodać typową jazdę w terenie innego wyjścia niema chyba, że będziesz zwiedzał pojedyncze drogi polne lub leśne. Jest ich tam naprawdę sporo choć są stosunkowo krótkie i mogą się urywać gdzieś pod lasem. Po trzecie to masz dwa wyjścia czyli rejon wzniesień po stronie Łapsz i Falsztyna (rejon czerwonego szlaku) oraz bardziej interesujący rejon Łapszanki w kierunku pobliskiej granicy ze Słowacją.

Możesz też przez Kacwin dostać się do granicy a dalej do Wielkiej Frankowej,Osturny skąd prowadzi fajna szutrówka na przeł. Zdziarską.

Napisano

OK, dzięki za odp.

Mieszkam właśnie w Falsztynie i pobliski las mam "obcykany" :D, ale dalej, właśnie do Łapsz, Łapszanki, czy na Słowację troszkę bałem się zapuszczać :teehee:. Czy możesz wysłać jakąś mapę (jeśli jest) z tych ścieżek, o których mówisz?

Napisano

Troszkę ta mapa właśnie trudna w oglądaniu, ale i tak WIELKIE DZIĘKI!!!

Pozdrawiam!

djdan

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...