sambuca Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 Witam Szukam dla siebie roweru crossowego na 80%miasto 20%ścieżki leśne. Zastanawiałem sie nad kands maestro ale niestety w tym sezonie nie będą już dostępne, a więcej pomysłów nie mam. Przedstawcie mi proszę swoje propozycje na rowery crossowe do 1500zł no do 1800zł max. i jeszcze pytanie czy rower szosowy sprawdziłby się do jazdy średnio płaskim terenie jak np rozwalony chodnik z płyt ? Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam
kaMix Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 Jedyny rower z obecnego rocznika warty uwagi za tą cenę to Unibike Crossfire GTS. Z rocznika 2011 Merida Crossway 40-d albo 40-v. Nie są to rewelacyjne rowery ale za takie pieniądze raczej nic lepszego wśród nowych nie znajdziesz. Ten author też nie jest zły: http://www.author.pl/rowery/turystyczne/crossowe/stratos-1
cienkun Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 czy rower szosowy sprawdziłby się do jazdy średnio płaskim terenie jak np rozwalony chodnik z płyt ? nie
sambuca Napisano 27 Lipca 2012 Autor Napisano 27 Lipca 2012 dzięki za propozycje! a mam też swoje do oceny , troszke poczytałem i widziałem sporo pozytywnych opinii o kross evado 1,2 i hercules jumb somo jak mają się te dwa modele do zaproponowanych powyżej ?
sambuca Napisano 28 Lipca 2012 Autor Napisano 28 Lipca 2012 podbijam bo nie otrzymałem odp bardzo proszę o pomoc
kaMix Napisano 28 Lipca 2012 Napisano 28 Lipca 2012 Kross i hercules mają podobny osprzęt do authora i unibike. Różnice są niewielkie np. troszkę lepsza kaseta w author ale to raczej nie ma znaczenia. Najważniejsze że wszystkie rowery mają kasetę a nie wolnobieg oraz są na przerzutkach alivio. Rowery mają dobre hamulce shimano lub tektro jedynie odstępuje merida crossway 40-d bo ma tarcze co jest lepszą opcją jeśli jeździsz po piachu, błocie lub w czasie deszczu ale trzeba też wymieniać klocki i czasami bawić się z ustawianiem. Więc bierz taki jaki ci się podoba lub ten który najtańszy. Wybór należy do ciebie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.