Skocz do zawartości

[korba/suport] problem

klamcaklamca

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ostatnimi czasy zgrzytała mi coś w okolicach korby/pedałow. Okazalo sie ze to pedał, bo pękł. Spoko, wymieniłem. Jeżdze 2 dni, zaś słysze zgrzyty jakieś dalej. Standardowo jak u wielu osób, przy mocniejszym nacisnieciu pedałów, pod górke itp. Pomyslalem moze znowu pedał. Ale pedał chyba jest cacy,natomiast jade sobię jadę.. a tu nagle Korba odkręciła się z lewej strony od suportu. Generalnie wczoraj ją dokręcałem , a dziś na trasie sie odkręciła, domyślam się że stąd te zgrzyty, po prostu korba się odkręca sama podczas jazda , ale czemu? co tam sie dzieje ?:)

• Mod Team
Napisano

Zmierz długość swojej osi i kup kompaktowy wkład suportowy o tej samej długości i będzie po problemie z luzami, odkręcaniem sie, stukaniem itd ;)

Napisano

Zmierz długość swojej osi i kup kompaktowy wkład suportowy o tej samej długości i będzie po problemie z luzami, odkręcaniem sie, stukaniem itd ;)

czyli ze co?:P jak osi , odkąd dokąd mierzyć ? i jaki np. wkład mozna kupić?

• Mod Team
Napisano

Prezyzując od konća jednego kwadratu do końca drugiego. Jeżeli masz gwint wystający poza kwadrat jego nie mierz. Większość długości mieści sie od 113 do 123mm i twój pewnie też gdzieś w tym zakresie będzie oscylować.

Napisano

Prezyzując od konća jednego kwadratu do końca drugiego. Jeżeli masz gwint wystający poza kwadrat jego nie mierz. Większość długości mieści sie od 113 do 123mm i twój pewnie też gdzieś w tym zakresie będzie oscylować.

znalazlem dobry poradnik jak to robic, tylko teraz jaki wkład zamówić? żeby dobra cena i w miare konkretny był.

• Mod Team
Napisano

Tanio i przyzwoicie robią suporty z VP, ja mam i nie narzekam, jak już znasz swoją długość (albo podaj model korby to sie dowiesz) to kup taki jak trzeba.

Napisano

Tanio i przyzwoicie robią suporty z VP, ja mam i nie narzekam, jak już znasz swoją długość (albo podaj model korby to sie dowiesz) to kup taki jak trzeba.

Mechanizm korbowy: Truvativ X-Flow, 42-32-22 z., Suport: Truvativ

takie info na stronie gdzie kupywalem rower.;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...