klamcaklamca Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Witam Ostatnimi czasy zgrzytała mi coś w okolicach korby/pedałow. Okazalo sie ze to pedał, bo pękł. Spoko, wymieniłem. Jeżdze 2 dni, zaś słysze zgrzyty jakieś dalej. Standardowo jak u wielu osób, przy mocniejszym nacisnieciu pedałów, pod górke itp. Pomyslalem moze znowu pedał. Ale pedał chyba jest cacy,natomiast jade sobię jadę.. a tu nagle Korba odkręciła się z lewej strony od suportu. Generalnie wczoraj ją dokręcałem , a dziś na trasie sie odkręciła, domyślam się że stąd te zgrzyty, po prostu korba się odkręca sama podczas jazda , ale czemu? co tam sie dzieje ?
klamcaklamca Napisano 25 Lipca 2012 Autor Napisano 25 Lipca 2012 no taki kwadratowy otwór jest , to pewnie to
Mod Team Puklus Napisano 25 Lipca 2012 Mod Team Napisano 25 Lipca 2012 Zmierz długość swojej osi i kup kompaktowy wkład suportowy o tej samej długości i będzie po problemie z luzami, odkręcaniem sie, stukaniem itd
klamcaklamca Napisano 26 Lipca 2012 Autor Napisano 26 Lipca 2012 Zmierz długość swojej osi i kup kompaktowy wkład suportowy o tej samej długości i będzie po problemie z luzami, odkręcaniem sie, stukaniem itd czyli ze co? jak osi , odkąd dokąd mierzyć ? i jaki np. wkład mozna kupić?
Mod Team michuuu Napisano 26 Lipca 2012 Mod Team Napisano 26 Lipca 2012 Od końca osi do drugiego końca.
Mod Team Puklus Napisano 26 Lipca 2012 Mod Team Napisano 26 Lipca 2012 Prezyzując od konća jednego kwadratu do końca drugiego. Jeżeli masz gwint wystający poza kwadrat jego nie mierz. Większość długości mieści sie od 113 do 123mm i twój pewnie też gdzieś w tym zakresie będzie oscylować.
klamcaklamca Napisano 26 Lipca 2012 Autor Napisano 26 Lipca 2012 Prezyzując od konća jednego kwadratu do końca drugiego. Jeżeli masz gwint wystający poza kwadrat jego nie mierz. Większość długości mieści sie od 113 do 123mm i twój pewnie też gdzieś w tym zakresie będzie oscylować. znalazlem dobry poradnik jak to robic, tylko teraz jaki wkład zamówić? żeby dobra cena i w miare konkretny był.
Mod Team Puklus Napisano 26 Lipca 2012 Mod Team Napisano 26 Lipca 2012 Tanio i przyzwoicie robią suporty z VP, ja mam i nie narzekam, jak już znasz swoją długość (albo podaj model korby to sie dowiesz) to kup taki jak trzeba.
klamcaklamca Napisano 26 Lipca 2012 Autor Napisano 26 Lipca 2012 Tanio i przyzwoicie robią suporty z VP, ja mam i nie narzekam, jak już znasz swoją długość (albo podaj model korby to sie dowiesz) to kup taki jak trzeba. Mechanizm korbowy: Truvativ X-Flow, 42-32-22 z., Suport: Truvativ takie info na stronie gdzie kupywalem rower.
makog Napisano 29 Lipca 2012 Napisano 29 Lipca 2012 Kolego to badz tak dobry i daj linka do tego poradnika
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.