jegomosc991 Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Witam , planuję własnie zakupic korbę do mojego rowerku dirt/street , który powoli ale powoli powstaje Przeglądałem trochę internetowe fora ale zbyt wiele się niestety nie dowiedziałem na ten temat . Na wstępie zapytam , jak to wogóle jest z tymi korbami BMX , Czy służą one tylko do rowerów BMX , czy to wogóle dobrze chodzi , idzie się na tym rozpędzic ?? Ale raczej wolałbym zwykła korbę , moje pytania wynika z ciekawości . I tu powstaje pytanie w jaka korbe celowac : http://allegro.pl/zlota-korba-dartmoor-plus-zebatka-dh-fr-i2515130298.html Czy takie coś by dało rade , czy raczej celowac w inne marki , firmy ? Zarzuccie jakieś konkretne nazwy Do tego dochodzi oczywiście kwestia suportu , jakiś suport dobrej marki 68mm , na gwiazdkę i wmiarę nie za drogi możecie polecic ? Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 25 Lipca 2012 Mod Team Napisano 25 Lipca 2012 Ta gwiazdka sie zwie ISIS, Korby sa wytrzymałe a czy idzie sie rozpędzić to zależy od tego co masz z tyłu Szukaj suportów na łozyskach maszynowych. W zależności czy będziesz miał singla czy jednak kilka zębatek wiecej zalezy jaką długość suportu dobrać i tego ci nie powiem
jegomosc991 Napisano 25 Lipca 2012 Autor Napisano 25 Lipca 2012 Hehe dzięki słyszałem jak to się nazywa ale nie mogłem skojarzyc na pewno bedzie jedna zębatka z tyłu jak i z przodu . Ale co jest lepszym rozwiązaniem , korba BMX , czy jakis suport na maszynowych i korba dartmoor czy cos takiego .
qwaq Napisano 28 Lipca 2012 Napisano 28 Lipca 2012 A budżet jaki masz ? Może coś z Truvativa - http://allegro.pl/korba-truvativ-hussefelta-2-2-rg-biala-i2522054689.html
jegomosc991 Napisano 28 Lipca 2012 Autor Napisano 28 Lipca 2012 Budżet , 300-400 zł na korbe + suport planuje wydac , moze byc wiecej lub mniej zaleznie od oferty Ta korba Truvativa podoba mi się i 38 ząbków co tez mi pasuje
jegomosc991 Napisano 29 Lipca 2012 Autor Napisano 29 Lipca 2012 Dirt /street , nie jakos zawodowo tylko amatorsko dla frajdy poskakac Dlaczego sadzisz że bmxowe ?? W czym górują , podaj jakies argumenty .
jegomosc991 Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Napisano 1 Sierpnia 2012 nie doczekałem się odpowiedzi a szkoda bo dzis zamawiam korbę chyba zdecyduję sie na Truvativa Husseefelta
nemo2009 Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 Może FSA gravity.Do tego suport FSA.Jak masz kasę,to Gravity moto x.Do tego napinacz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.