Skocz do zawartości

[Korba] Wytrzymała

jegomosc991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , planuję własnie zakupic korbę do mojego rowerku dirt/street , który powoli ale powoli powstaje :)

Przeglądałem trochę internetowe fora ale zbyt wiele się niestety nie dowiedziałem na ten temat .

Na wstępie zapytam , jak to wogóle jest z tymi korbami BMX , Czy służą one tylko do rowerów BMX , czy to wogóle dobrze chodzi , idzie się na tym rozpędzic ??

Ale raczej wolałbym zwykła korbę , moje pytania wynika z ciekawości . I tu powstaje pytanie w jaka korbe celowac :

http://allegro.pl/zlota-korba-dartmoor-plus-zebatka-dh-fr-i2515130298.html

Czy takie coś by dało rade , czy raczej celowac w inne marki , firmy ? Zarzuccie jakieś konkretne nazwy :)

Do tego dochodzi oczywiście kwestia suportu , jakiś suport dobrej marki 68mm , na gwiazdkę i wmiarę nie za drogi możecie polecic ?

Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Ta gwiazdka sie zwie ISIS, Korby sa wytrzymałe a czy idzie sie rozpędzić to zależy od tego co masz z tyłu :P Szukaj suportów na łozyskach maszynowych. W zależności czy będziesz miał singla czy jednak kilka zębatek wiecej zalezy jaką długość suportu dobrać i tego ci nie powiem :P

Napisano

Hehe dzięki słyszałem jak to się nazywa ale nie mogłem skojarzyc :D

na pewno bedzie jedna zębatka z tyłu jak i z przodu .

Ale co jest lepszym rozwiązaniem , korba BMX , czy jakis suport na maszynowych i korba dartmoor czy cos takiego .

Napisano

Budżet , 300-400 zł na korbe + suport planuje wydac , moze byc wiecej lub mniej zaleznie od oferty

Ta korba Truvativa podoba mi się i 38 ząbków co tez mi pasuje :)

Napisano

Dirt /street , nie jakos zawodowo tylko amatorsko dla frajdy poskakac

Dlaczego sadzisz że bmxowe ?? W czym górują , podaj jakies argumenty .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...