Skocz do zawartości

[Przerzutka przód] Problem z regulacją

mlody1m

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam taki problem, iż gdy próbuje wrzucić bieg z 2 na 3 łańcuch czas pozostaje na najwyższym biegu.

Próbowałem odkręcać baryłke manetki lecz to nic nie daje. Jak rozwiązać ten problem?

• Mod Team
Napisano
wrzucić bieg z 2 na 3 łańcuch czas pozostaje na najwyższym biegu

Skoro jest już na najwyższym biegu, to jak chcesz wrzucić na 3?

Napisano

Bardzo przepraszam za pomylke.

Gdy próbuje wrzucić bieg z 3 na 2 łańcuch cały czas pozostaje na 3 a prowadnik przesuwa sie tam gdzie powinien być (na 2). Dopierdo gdy daje 1 łańcuch przeskakuje na 2 (czasem zaskoczy na 1).

• Mod Team
Napisano

Tu chodzi o regulacje taką bardziej zaawansowaną czyli umieścić na rurze pod-siodłowej na odpowiedniej wysokości i pod odpowiednim kątem. Wysokość to ok 3-4mm nad 3 zębatką, chodzi o dolną krawędź prowadnicy przerzutki, i równolegle do osi roweru.

• Mod Team
Napisano

to musisz wyregulować przerzutkę

hmmm... taaa... nooo... :stupid:

Czy pancerze były sprawdzane? Nie masz jej odkręcać tylko zakręcać, musisz poluzować linkę.

Napisano

A nie naciągnąłeś za słabo linki na najmniejszej przerzutce? Bo u mnie jak naciągnę za mocno, to z 3 zrzuca mi od razu na 1, więc może tu jest odwrotnie. Zacząłbym od ponownego założenia linki na przerzutkę i regulował od "zera".

Napisano

A ile lat masz ta przerzutkę ???

Bo może wystarczy wyczyścić.

I te 2 śrubki małe wykręć do połowy ich wysokości. I łańcuch zbij na najmniejszą koronkę. Odkręć linkę od przerzutki. Jak staniesz do roweru z lewej strony to prawa śrubka jak będziesz wykręcał to automat będzie się wysuwał w stronę największej przerzutki. I jak tam będziesz sobie majstrował to jak skończysz. To złap na linkę kombinerkami i troszkę pociągnij żeby nie była luźna, ale też żeby nie za mocno. I możesz śmigać. POWODZENIA !

P.S. Nie każdy bieg tylni jest przystosowany to przedniego ! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...