mlody1m Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 Witam. Mam taki problem, iż gdy próbuje wrzucić bieg z 2 na 3 łańcuch czas pozostaje na najwyższym biegu. Próbowałem odkręcać baryłke manetki lecz to nic nie daje. Jak rozwiązać ten problem?
grzechu83 Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Nie za bardzo rozumiem o co chodzi. Mógłbyś rozwinąć?
Mod Team Pixon Napisano 25 Lipca 2012 Mod Team Napisano 25 Lipca 2012 wrzucić bieg z 2 na 3 łańcuch czas pozostaje na najwyższym biegu Skoro jest już na najwyższym biegu, to jak chcesz wrzucić na 3?
mlody1m Napisano 25 Lipca 2012 Autor Napisano 25 Lipca 2012 Bardzo przepraszam za pomylke. Gdy próbuje wrzucić bieg z 3 na 2 łańcuch cały czas pozostaje na 3 a prowadnik przesuwa sie tam gdzie powinien być (na 2). Dopierdo gdy daje 1 łańcuch przeskakuje na 2 (czasem zaskoczy na 1).
mlody1m Napisano 25 Lipca 2012 Autor Napisano 25 Lipca 2012 No wlaśnie próbowałem odkręać baryłkę manetki ale to nic nie daje.
Mod Team Puklus Napisano 25 Lipca 2012 Mod Team Napisano 25 Lipca 2012 Tu chodzi o regulacje taką bardziej zaawansowaną czyli umieścić na rurze pod-siodłowej na odpowiedniej wysokości i pod odpowiednim kątem. Wysokość to ok 3-4mm nad 3 zębatką, chodzi o dolną krawędź prowadnicy przerzutki, i równolegle do osi roweru.
Mod Team Pixon Napisano 25 Lipca 2012 Mod Team Napisano 25 Lipca 2012 to musisz wyregulować przerzutkę hmmm... taaa... nooo... Czy pancerze były sprawdzane? Nie masz jej odkręcać tylko zakręcać, musisz poluzować linkę.
grzechu83 Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 A nie naciągnąłeś za słabo linki na najmniejszej przerzutce? Bo u mnie jak naciągnę za mocno, to z 3 zrzuca mi od razu na 1, więc może tu jest odwrotnie. Zacząłbym od ponownego założenia linki na przerzutkę i regulował od "zera".
Alpek Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 A ile lat masz ta przerzutkę ??? Bo może wystarczy wyczyścić. I te 2 śrubki małe wykręć do połowy ich wysokości. I łańcuch zbij na najmniejszą koronkę. Odkręć linkę od przerzutki. Jak staniesz do roweru z lewej strony to prawa śrubka jak będziesz wykręcał to automat będzie się wysuwał w stronę największej przerzutki. I jak tam będziesz sobie majstrował to jak skończysz. To złap na linkę kombinerkami i troszkę pociągnij żeby nie była luźna, ale też żeby nie za mocno. I możesz śmigać. POWODZENIA ! P.S. Nie każdy bieg tylni jest przystosowany to przedniego !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.