Manstar Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Tomek gdzie pytałeś o te rowerki? Do zobaczenia na ścieżce gdzieś nad Zalewem ;-) Rowery ma na stanie sprzedawca bf_bike,można kupić za przesyłką pobraniową. Dawid,a ty okolice Serocka?
maczek82 Napisano 26 Lipca 2012 Autor Napisano 26 Lipca 2012 Witam, po przerwie, wczoraj pojechaliśmy do sklepu rowerowego i ja wziąłem ostatecznie Kandsa Energy 1300 http://www.sportmonster.pl/kands-energy-1300-p-244.html a żona Lazaro Integral V z chyba identycznym osprzętem (Alivio głównie), w gustownej wersji damskiej, z miłymi dla kobiecego oka kolorami (czarno-różowy z białym widelcem), Obydwa na oponach średnio terenowych, więc w sam raz. Pozycja za kierownicą wygodna jak na teoretycznie prawie MTB, a szczególnie Panie (siostra, żona i mama) są zadowolone z wygody jeżdżenia. Trochę żałowałem tego Kandsa Maestro i jego 28 calowych kół (bo reszta właściwie identyczna), ale rowery w tym przedziale cenowym są moim zdaniem świetne, przynajmniej na początek. CENA - za obydwa rowery daliśmy 2000 zł - wyszło po 1000 zł za każdy, z czego też jesteśmy zadowoleni. Dziękuję za rady i propozycje, Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia na szlakach;)
Mlodziutki Napisano 26 Lipca 2012 Napisano 26 Lipca 2012 Heh i ostatecznie padło na mój wybór Pierwsze propozycje są najlepsze
kaeres Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 Ja planowałem na początku zmieścić się w kwocie 1000-1200 za oba rowery. Skończyłem ostatecznie na kwocie 2700zł
99tomcat Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 Ja planowałem na początku zmieścić się w kwocie 1000-1200 za oba rowery. Skończyłem ostatecznie na kwocie 2700zł Pamiętam jak pojawiłem się na tym forum w 2008 roku. Liczyłem na rower za 70zł, skończyło się na ponad 1400 Tak to już jest... Ja planowałem na początku zmieścić się w kwocie 1000-1200 za oba rowery. Skończyłem ostatecznie na kwocie 2700zł Pamiętam jak pojawiłem się na tym forum w 2008 roku. Liczyłem na rower za 70zł, skończyło się na ponad 1400 Tak to już jest...
Mlodziutki Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 Ale są z nas naciągacze przez nas ludzie wydają więcej kasy na rowery ;p Precz makrokeszom !
alkor Napisano 27 Lipca 2012 Napisano 27 Lipca 2012 Na przyszłość, jakby ktoś miał podobny problem i traił na ten temat-> http://masterbike.co..._id=13&Itemid=1 z miłymi dla kobiecego oka kolorami (czarno-różowy z białym widelcem), Moje kobiece oko by się załamało:P
Dawidu Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Rowery ma na stanie sprzedawca bf_bike,można kupić za przesyłką pobraniową . Dawid,a ty okolice Serocka? Tomek kupiłem ostatniego Kandsa Maestro 21"/28" w sklepie, który mi podałeś. Poczytałem trochę o nim na forach. Kolega z pracy, który testuje rowery i łamie sobie ręce na mtb ;-) również potwierdził, że z takim osprzętem w tej cenie warto wziąć. Co do sprzedawcy - kontakt ok i na bieżąco - widocznie mają większy luz po sezonie. Rower miał 3 drobne rysy na ramie, za które dostałem gratisy w postaci oświetlenia, błotników i zapięcia. W pudle wydawał mi się kruszynką biorąc pod uwagę moje gabaryty. Skręcanie nie stanowiło problemu - po męsku - bez instrukcji. Sprzedawca uczulał jednak w mailu na mocne dokręcenie pedałów po pierwszych 10 km. Już raz był testowany na krótkiej trasie po świeżą rybkę na grilla do Grabowskiego ;-) Na razie nie miałem więcej okazji bo jedną noga jestem jeszcze w Krakowie. Przerzutki wymagają jeszcze drobnej regulacji (masz jakieś sprawdzone miejsce?) i będę sprawdzał na dłuższych trasach. Jedyne co mnie trochę zaskoczyło to szerokość opon.. szutr i asfalt spoko, ale w lesie delikatnie i raczej po twardym podłożu bez piachu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.