pabis1979 Napisano 22 Lipca 2012 Napisano 22 Lipca 2012 Witam Mam krossa hexagon V3 i chcę zmienić amortyzator na jakiś regulowany. Nie musi być z górnej półki, byleby był lepszy od tego, którego mam. A pytanie brzmi: czy każdy używany amor bedzie pasował do mojej ramy? Chodzi mi tu głównie o gwint i długość rury. Wiem, że istotna jest średnica rury sterowej, ale na jakie jeszcze wymiary muszę zwrócić uwagę. P.S. Czy amor SR Suntour XCR MG 100mm jest godny mojej uwagi? Dziękuję
Mod Team michuuu Napisano 22 Lipca 2012 Mod Team Napisano 22 Lipca 2012 Chodzi mi tu głównie o gwint O jaki gwint chodzi? Długość i średnica rury sterowej (1i1/8 ma być), skok co by zachować geometrię.
pabis1979 Napisano 23 Lipca 2012 Autor Napisano 23 Lipca 2012 nie rozbierałem nigdy tego, poza wyjątkami, gdy były to stare rowery. Ale zakładam, że jakoś musi się to trzymać kupy. Więc pewnie długość rury ma znaczenie, iles tam jej musi wejść do ramu i pewnie wystawać, żeby połączyć z resztą kiery... ja dopiero zaczynam przygode z rowerami a w zasadzie z przeróbkami
Mod Team Puklus Napisano 23 Lipca 2012 Mod Team Napisano 23 Lipca 2012 Domniemam ze masz gwintowaną rure sterowa ?? Jak tam to inny powinien mieć sterówkę nie krótszą niż ty masz obecnie, dłużną moze, ale nie powinien. Jak wymienisz stery i mostek będziesz mogł załozyć każdy widelec z gładka rurą czyli ahead.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.