fbastek Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 Witam, posiadam korbę Truvativ Stylo. Ostatnio po dłuższej jeździe zaczęło mi coś trzeszczeć najprawdopodobniej w suporcie, a następnie przeszło to w takie "gruchotanie". Można by to porównać do mielenia pieprzu w młynku. Nie ma żadnych luzów na korbie itp. Czy łożyska będą do wymiany? Dość irytujące dźwięki... Proszę o pomoc.
fbastek Napisano 20 Lipca 2012 Autor Napisano 20 Lipca 2012 Sprawdź czy to nie w pedałach strzela. Pedały stabilne są, żadnego dźwięku nie wydają. TO jest takie głuche gruchotanie i czuć, że to tak pośrodku - w suporcie
fbastek Napisano 23 Lipca 2012 Autor Napisano 23 Lipca 2012 Wybiłem stare łożyska, kupiłem nowe, wbiłem je w miski i zakręciłem. Korba chodzi cicho, płynnie, ale jak zakręcę mocno korbę, to nie kręci się, a jak jest lekko, to toczy się bez oporów, ale zaraz się odkręca.. Nie wiem w czym problem.. Chyba najrozsądniej było kupić całe nowe łożysko z miską?
paweloko Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Najrozsądniej będzie jak kupisz cały pakiet suportu.
SoloTM Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 Najrozsądniej będzie jak kupisz cały pakiet suportu. kross z marketu ? i korbe i suport zmien
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.