Skocz do zawartości

Jaki program na Androida do mierzenia kilkudniowej wyprawy?

purgalm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W sobotę rano startuję w dłuższą trasę rowerową (ok 800 km) i chciałbym to sobie ładnie zapisać, opisać, wymierzyć, obliczyć i wrzucić gdzieś na konto w necie. Będzie mi towarzyszył SGS z Andkiem na pokładzie.

Na "co dzień" korzystam z Endomondo, ale nie mogę tam znaleźć opcji kontynuowania poprzedniego treningu (może właśnie dlatego, że to są treningi, a nie wielodniowe wyprawy?).

Zainstalowałem sobie My Tracks od Google, ale jeszcze nie miałem okazji testować. Czy tam bez problemu zmierzę całą wyprawę jako jedną trasę? Jak zaawansowane statystyki można później oglądać?

Mam też zainstalowane NaviMe, ale też jeszcze nie miałem okazji testować. Jak tam kwestia kontynuowania trasy i późniejszych statystyk?

Dodatkowo, chciałbym raz dziennie wrzucić mapkę z przebytą trasą do internetu i udostępnić ją tym, którzy będą mi kibicowali z domu. Czy wszystkie powyższe programy to umożliwiają?

Który z tych trzech programów najlepiej wybrać? A może coś innego polecicie?

Czy można później swobodnie żonglować zapisaną trasą pomiędzy tymi programami?

Z góry dzięki za pomoc :)

Napisano

Hej,

Jeszcze inną opcją jest Traseo, jest fajne, bo na trasie rejestrujesz przełączając aplikację na offline, a po pokonaniu trasy z danego dnia łączysz się z siecią i wysyłasz ślad na swój profil na ich stronie.

Od razu mógłbyś udostępniać ta trasę np. na facebooku żeby wszyscy widzieli że żyjesz i gdzie byłeś ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...