purgalm Napisano 19 Lipca 2012 Napisano 19 Lipca 2012 W sobotę rano startuję w dłuższą trasę rowerową (ok 800 km) i chciałbym to sobie ładnie zapisać, opisać, wymierzyć, obliczyć i wrzucić gdzieś na konto w necie. Będzie mi towarzyszył SGS z Andkiem na pokładzie. Na "co dzień" korzystam z Endomondo, ale nie mogę tam znaleźć opcji kontynuowania poprzedniego treningu (może właśnie dlatego, że to są treningi, a nie wielodniowe wyprawy?). Zainstalowałem sobie My Tracks od Google, ale jeszcze nie miałem okazji testować. Czy tam bez problemu zmierzę całą wyprawę jako jedną trasę? Jak zaawansowane statystyki można później oglądać? Mam też zainstalowane NaviMe, ale też jeszcze nie miałem okazji testować. Jak tam kwestia kontynuowania trasy i późniejszych statystyk? Dodatkowo, chciałbym raz dziennie wrzucić mapkę z przebytą trasą do internetu i udostępnić ją tym, którzy będą mi kibicowali z domu. Czy wszystkie powyższe programy to umożliwiają? Który z tych trzech programów najlepiej wybrać? A może coś innego polecicie? Czy można później swobodnie żonglować zapisaną trasą pomiędzy tymi programami? Z góry dzięki za pomoc
Kiciok Napisano 19 Lipca 2012 Napisano 19 Lipca 2012 Ja od siebie polecę Sports Tracker. Spełni te wszystkie wymagania i ładnie pokazuje trasy.
blackiwan Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 Ja polecam Locus'a https://play.google.com/store/apps/details?id=menion.android.locus&hl=pl Można scalać ślady, dużo map w tym wektorowe do ściągnięcia za darmo bez potrzeby łączenia z internetem.
klinner Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 Hej, Jeszcze inną opcją jest Traseo, jest fajne, bo na trasie rejestrujesz przełączając aplikację na offline, a po pokonaniu trasy z danego dnia łączysz się z siecią i wysyłasz ślad na swój profil na ich stronie. Od razu mógłbyś udostępniać ta trasę np. na facebooku żeby wszyscy widzieli że żyjesz i gdzie byłeś ;]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.