Bagheera Napisano 19 Lipca 2012 Napisano 19 Lipca 2012 Co do kasety to czy M770 czy PG980 może wręcz 990 bo w cenie XTeka? Poprostu co najlepiej wyjdzie pod względem trwałości. No i nie wiem czy tradycyjnie 11-32 czy może 34? Korba będzie prawdopodobnie FSA Afterburner 22-32-44 chyba że ktoś ma jakąś inną propozycję bo ten wybór to akurat sugestia poprzednim seryjnym wyposażeniem. Jaki łańcuch do tego najtrwalszy? Przy okazji pytanko czy jeździć na jednym czy stosować zmiennie? Mam jeszcze dylemat ze zmieniarą, raczej na pewno będzie X9 tylko z jakim wózkiem? Nie katuję łańcucha przekosami więc zastanawiam się nad średnim - da radę? Pewnie padnie pytanie jak użytkuję rower, ano po lesie głównie, czasem góry, asfalty. Chciałbym żebyście mi pomogli bo 1 jadę na urlop, a nadal nie mam roweru :/ Z góry dzięki i pozdrawiam.
Mod Team Puklus Napisano 20 Lipca 2012 Mod Team Napisano 20 Lipca 2012 XT, Connex, GS, a czemu poszukaj na forum, bo ostatnio sporo tego sie przewinęło.
Bagheera Napisano 21 Lipca 2012 Autor Napisano 21 Lipca 2012 XT, Connex, GS, a czemu poszukaj na forum, bo ostatnio sporo tego sie przewinęło. No właśnie czytałem i już nie wiem GS to średni tak?
Mod Team Puklus Napisano 21 Lipca 2012 Mod Team Napisano 21 Lipca 2012 Tak GS to średni, przy kasecie 11-34 powinien być SGS ale mozna zastosować GS z adnotacją ze 3x2 i 3x1 będa niedostępne a co ty sobie załozysz to zależy od Ciebie. http://download.bikeboard.pl/pdf/porady_poj_napedu.pdf poczytaj sobie.
Bagheera Napisano 21 Lipca 2012 Autor Napisano 21 Lipca 2012 No to temat pojemności ogarnięty Nawet nigdy nie wpadłem na pomysł żeby pojechać na takim przełożeniu.
Mod Team Puklus Napisano 21 Lipca 2012 Mod Team Napisano 21 Lipca 2012 Mi też nie ale czasami jak mam myślenie wyłączone lub inaczej przełączone na trasę nie myślę na czym jade i zdarzyło mi sie kilka razy wbić 3x2, wtedy musiałem sobie pomagać korba by zmienić bieg
Bagheera Napisano 21 Lipca 2012 Autor Napisano 21 Lipca 2012 Trochę poszperałem (jednak w ciągu dnia lepiej niż po nocy) i małe posumowanie: Kaseta XT 11-32 , przerzutka ze średniakiem to pewniaki. Pozostaje dylemat łańcuchowy wippermann vs. campagnolo, no i co w temacie korby?
Mod Team Puklus Napisano 21 Lipca 2012 Mod Team Napisano 21 Lipca 2012 Campa ponoć robi świetne łańcuchy, ponoć bo sam nie jeździłem, natomiast jeździłem jeżdżę i jeździć będę na connexach i o nich ci moge coś powiedzieć. Odnośnie korby, ta która podałeś jest łądna optycznie natomiast nie wiele ci powiem o jakości. Najlepsze stosunki cena jakość, sprawdzone i wytrzymałe korby klepie shimano, a jaki model to zależy co chcesz a z tego piszesz spokojnie alivio. Jak byś nabył FSA na pewno byś sie wyróżniał z pośród ogromu Deoreówców, SLXowców i innych shimano-korbowców. Choć przy cenach powyżej 400zł granica jakości sie zaciera z innymi producentami, ceny ok 100-150zł to shimano góruje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.