Skocz do zawartości

[Korba] Pomoc w kupnie korby

saalami

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Pewnego razu poluzowal mi sie pedal i zjechal caly gwint w korbie od prawego pedala, zmusilo mnie to, do wymiany korby. I w tym rzecz, jestem w takich sprawach calkowicie zielony, nie wiem jaka korbe wybrac do suportu, ile zabkow, itd. Wiec prosilbym o pomoc, dziekuje.

Cena 100-120 zl

Posiadana korba - SR Suntour CW9-XCC-T202 BIG 42/32/22T

Posiadany suport - Alfred Thun: tego nie jesetm pewien, bo mialem wymieniany suport w serwisie na gwarancji i nie wiem czy wymienili na ten sam.

Napisano

Bedzie wszystko pasowac, bo niektorzy pytaja o dlugosc suportu, wymianie suportu z korba, dlugosc ramion, itd.

Napisano

Z tego co czytalem, to do orby alivo jest dedykowany suport 113 lub 123 mm i pytanie czy bedzie wszystko pasowalo ? Warto kupic ?

Z powazaniem,

Saalami.

Napisano

Z tego co widzę do FC-M410 zalecany suport to 113mm, więc nie wiem jak kolego @qwaq będzie suport 122mm pasował.... :down:

W takim razie, skoro jest potrzeba zmiany suportu proponuję octalink, a więc korba FC-M442 + suport BB-ES25 113mm.

Napisano

Jezeli ta korba pasuje na 113 mm i 123 mm, to moj suport 122 mm nie powinien byc zly, czy ten 1 mm tak duzo daje ?

Napisano

Przepraszam, ze truje dupe, ale musze miec pewnosc...

Jakie suporty obsluguje moja korba ? Tylko 122 ?

SR SUNTOUR Cycling

I jaki moglem miec suport do tej korby, bo musze zamowic i nie wiem czy wziac ALIVIO FC-M410 czy ALIVIO FC-M411

Z powazaniem,

Saalami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...