Mcmaker Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Witam, jedno proste pytanie. Czy jak mam krzywe zeby w wolnobiegu ( wiekszosc na 3 kolach zebatych pod katem 45 st.) to nalezy go wymienic ? Kupilem ostatnio nowy lancuch i dalej przeskakuje, przerzutki wyregulowane, korba ok. Przymierzam sie do kupna jutro nowego wolnobiegu a nie chce kasy w bloto wywalac Przepraszam za brak polskich znakow, ale mam Angielska wersje XP.
KornFanHead Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Zasadniczo to oczywiście, że wolnobieg do wymiany. Powód? Zapewne kolego dość długo go eksploatowałeś, co oznacza, że łańcuch się mocno rozciągał i tym samym wyrabiał zęby na zębatkach. Sam miałem taki przypadek. Nie jest powiedziane, że korba też nie pójdzie do wymiany. Ale najpierw założyłbym nowy wolnobieg.
Mcmaker Napisano 16 Lipca 2012 Autor Napisano 16 Lipca 2012 Wolnobieg dostalem od kolegi uzywany bo w poprzednim zapadki sie rozlecialy. Ja na nim moze ze 40 km zrobilem wiec skoro tak, to jutro pewnie kupie nowy
KornFanHead Napisano 19 Lipca 2012 Napisano 19 Lipca 2012 Widzisz kolego, nie minęło parę dni a u mnie to samo się zrobiło. Po zmianie łańcucha, na zębatkach skakało aż miło. Zmieniłem wolnobieg i jest dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.