Skocz do zawartości

[cały napęd] najlepsze konfiguracje

kali558

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam;)

do 1000 zł chciałbym wymienić cały napęd czyli korbę, przerzutki, suport, piasty, manetki, kasetę, łańcuch;] najbardziej interesuje mnie Shimano Alivio i Doere. jaki byłby najlepszy zestaw według Was?

pozdrawiam:D

p.s. zapomniałem napisać, że jeżdżę rowerem do miasta, dużo po lesie i w przyszłości chciałbym się wybrać na maraton mtb;]

Napisano

Zawsze lepsze raczej Deore, ja np: śmigam z manetkami Deore już 4 lata i działają dobrze. Miałem kiedyś przednia przerzutkę Alivio i nie była za dobra :)

Napisano

piasty pod v-ki, długość korby najlepiej 175 cm, a ilość zębów to 44 lub 42, kasetę 11-32 i 8-9 rzędową.

ktoś pomoże?

• Mod Team
Napisano

Więc tak, orientacyjnie cały osprzęt na deore wyjdzie pi razy oko 850zł na nowych częściach. Cena zadowalająca czy moze coś taniej dorożej? Jak ok to się szarpne i podam linki.

Napisano

bardzo interesująca grupa osprzętu:) a ten łańcuch KMC jest dużo lepszy od Deore? a piasty novatec-a droższe by były?

• Mod Team
Napisano

Ceny sa porównywalne z deore jednak posiadają łożyska maszynowe do których sie nie zagląda a do deore trzeba raz na jakiś czas, i trzeba umieć to zrobić poprawnie aby było dobrze.

Napisano

no i niestety nic z tego zakupu nie wyjdzie:( przynajmniej teraz... nagły duży wydatek się trafił...

p.s. dziękuję Wam za pomoc;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...