Skocz do zawartości

[napęd] Przeskakujący lańcuch

bialymis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Tematów na forum jest bardzo dużo na ten temat, lecz mój problem jest już normalnie wyczerpany, a dalej przeskakuje mi przerzutka.

Ostatnio kiedy zaczął mi przeskakiwać łancuch postanowiłem zmienić napęd:

- Kaseta 8 rzędowa

coś ala: http://allegro.pl/shimano-kaseta-acera-cs-hg41-8rz-11-30-2012-ctbik-i2476959549.html

- Łańcuch shimano nowy ( nie pamiętam modelu, lecz w podobnej cenie )

- i korba sr suntour

Przerzutka wyregulowana równiutko do zębów, a i tak dalej na 2 ostatnich biegach przeskakuje przerzutka. Łańcuch jest dobrze napięty, specjalnie trochę więcej skróciłem.

Po wymianie tego wszystkiego za nic w świecie nie wiem co dalej może być, że mi przeskakuje.

Jakieś rady ?

Napisano · Ukryte przez Schwefel, 15 Lipca 2012 - Brak powodu
Ukryte przez Schwefel, 15 Lipca 2012 - Brak powodu

Skręcone, brak luzów. Pomyslałem, że może suport mam za krótki i wymienie na dłuższy, może coś pomoc?

• Mod Team
Napisano

Przerabiałem ten problem nie dawno z alivio az 4 strony sie nabierało ... pokrótce, odkręć linkę wykręć śrube h i obserwuj czy skakanie ustąło czy nie. Jak nie ustanie tak jak był ow tym alivio dokładnie sprawdź łańcuch, w tamtym okazał sie on przyczyną.

Napisano

Przerabiałem ten problem nie dawno z alivio az 4 strony sie nabierało ... pokrótce, odkręć linkę wykręć śrube h i obserwuj czy skakanie ustąło czy nie. Jak nie ustanie tak jak był ow tym alivio dokładnie sprawdź łańcuch, w tamtym okazał sie on przyczyną.

Sprwadzę, ale co do łancucha to masakra... już 2 mam. A jak z tym suportem ? Jeżeli kupie dłuższy ( lekki skos patrząc ) to może coś pomoc ?

Napisano

Jeżlei masz dobrze dobrany to co najwyżej możesz zepsuć reszte.

Czyli jeśli teraz do końca nie mam dobranego dobrze, to w jak najszybszym tempie wymieniam ?

• Mod Team
Napisano

Najpierw to trzeba sprawdzić ale długość suportu nie ma za wiele do tylnej przerzutki, moze ci uprzykrzyć życie z przednią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...