bialymis Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 Witam. Tematów na forum jest bardzo dużo na ten temat, lecz mój problem jest już normalnie wyczerpany, a dalej przeskakuje mi przerzutka. Ostatnio kiedy zaczął mi przeskakiwać łancuch postanowiłem zmienić napęd: - Kaseta 8 rzędowa coś ala: http://allegro.pl/shimano-kaseta-acera-cs-hg41-8rz-11-30-2012-ctbik-i2476959549.html - Łańcuch shimano nowy ( nie pamiętam modelu, lecz w podobnej cenie ) - i korba sr suntour Przerzutka wyregulowana równiutko do zębów, a i tak dalej na 2 ostatnich biegach przeskakuje przerzutka. Łańcuch jest dobrze napięty, specjalnie trochę więcej skróciłem. Po wymianie tego wszystkiego za nic w świecie nie wiem co dalej może być, że mi przeskakuje. Jakieś rady ?
radekecu Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 Ściąg łańcuch i sprawdź czy kółeczka przerzutki nie maja luzu.
bialymis Napisano 13 Lipca 2012 Autor Napisano 13 Lipca 2012 Skręcone, brak luzów. Pomyslałem, że może suport mam za krótki i wymienie na dłuższy, może coś pomoc?
marco68 Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 · Ukryte przez Schwefel, 15 Lipca 2012 - Brak powodu Ukryte przez Schwefel, 15 Lipca 2012 - Brak powodu Skręcone, brak luzów. Pomyslałem, że może suport mam za krótki i wymienie na dłuższy, może coś pomoc?
Mod Team Puklus Napisano 13 Lipca 2012 Mod Team Napisano 13 Lipca 2012 Przerabiałem ten problem nie dawno z alivio az 4 strony sie nabierało ... pokrótce, odkręć linkę wykręć śrube h i obserwuj czy skakanie ustąło czy nie. Jak nie ustanie tak jak był ow tym alivio dokładnie sprawdź łańcuch, w tamtym okazał sie on przyczyną.
bialymis Napisano 14 Lipca 2012 Autor Napisano 14 Lipca 2012 Przerabiałem ten problem nie dawno z alivio az 4 strony sie nabierało ... pokrótce, odkręć linkę wykręć śrube h i obserwuj czy skakanie ustąło czy nie. Jak nie ustanie tak jak był ow tym alivio dokładnie sprawdź łańcuch, w tamtym okazał sie on przyczyną. Sprwadzę, ale co do łancucha to masakra... już 2 mam. A jak z tym suportem ? Jeżeli kupie dłuższy ( lekki skos patrząc ) to może coś pomoc ?
Mod Team Puklus Napisano 14 Lipca 2012 Mod Team Napisano 14 Lipca 2012 Jeżlei masz dobrze dobrany to co najwyżej możesz zepsuć reszte.
bialymis Napisano 14 Lipca 2012 Autor Napisano 14 Lipca 2012 Jeżlei masz dobrze dobrany to co najwyżej możesz zepsuć reszte. Czyli jeśli teraz do końca nie mam dobranego dobrze, to w jak najszybszym tempie wymieniam ?
Mod Team Puklus Napisano 14 Lipca 2012 Mod Team Napisano 14 Lipca 2012 Najpierw to trzeba sprawdzić ale długość suportu nie ma za wiele do tylnej przerzutki, moze ci uprzykrzyć życie z przednią.
bialymis Napisano 18 Lipca 2012 Autor Napisano 18 Lipca 2012 Wymienilem suport, poprawilem kolka i dziala idealnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.