Mod Team Maniak Napisano 12 Lipca 2012 Mod Team Napisano 12 Lipca 2012 Witam, czy ktoś z szanownych forumowiczów ma doświadczenia z łączeniem klamek hamulcowych od v-ek z zaciskami od canti? Raz robiłem znajomemu takie połączenie - działało ok ale nie miałem okazji szczegółowo sprawdzić jaka jest kultura pracy i skuteczność hamowania tego połączenia. Chciałbym do ramion canti stx w pięknej anodzie a'la xtr, które współpracują z klamkomanetkami stx 7s, chciałbym założyć klamkomanetki pod 9s, obecnie bardzo trudno o klamki do canti na takim poziomie wykończenia jak miały komponenty z tamtych lat. Obecne części działają ok i w sumie nie mam wielkiego parcia na zmiany, nie wiem czy warto jeśli kultura pracy miałaby ucierpieć, te hamulce w moim mniemaniu działają dużo lepiej od wszystkich v-ek które do tej pory przeszły mi przez ręce choć nie było tego dużo. Z góry dzięki za rady. Pozdr
Mod Team Puklus Napisano 12 Lipca 2012 Mod Team Napisano 12 Lipca 2012 Z mixem Canti i v jest tak ze jeżeli klamke z canti zestawimy z ramionami V to musimy je trzymać względnie blisko obreczy jednak siła hamulca wzrośnie, jak sie można domyślić odwrotna konfiguracja przyniesie odwrotny skutek czyli osłabienie hamulca.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.