Skocz do zawartości

[Klamki] Jakie klamki do mechanicznych

Mlodziutki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie potrzebuje klamek do hamulców tarczowych mechanicznych, ponieważ mam w planach wymianę napędu i tu moje pytanie jakie klamki będą pasować do hamulców tarczowych mechanicznych ? Chodzi mi o to czy klamki np v brake będą pasować do mechanicznych .

• Mod Team
Napisano

Będą, jeżeli kupisz hamulec avida bb5/7 to najlepiej tez klamkę avida ale z innymi tez będzie działa tylko już nie na 100% swoich możliwości.

Napisano

Ojj źle mnie zrozumiałeś bo moje spowalniacze wystarczą mi na razie (spróbuje je jeszcze wyregulować ) teraz myślę o napędzie i nowym amortyzatorze .

• Mod Team
Napisano

Trzeba szukać klamki która ciągnie jak najmniej linki, wtedy siłą uzyskiwana jest największa, jednak jeżlei klamka będzie ciągnęła zbyt mało nie damy rady odpowiednio zblizyć klocków do tarczy :P

Napisano

W cenie ok. 20/25 zł najlepszą propozycją będą klamki Avida FR5. Używałem je przez 2 sezony i gdyby nie zmiana na hamulce hydrauliczne dalej bym je używał.

• Mod Team
Napisano

Czy będą nie ma pojęcia natomiast mozna to sobie sprawdzić, jednak prawie każdy mowi ze avid fr sa najlepsza i chyba nie bez powodu tak mówią :P

Napisano

to kup podroby Fr5 - DeOne ;)

pozatym pewnie masz Tektro IO, ten hamulec jest wg mnie mocniejszy niz bb5 kiedy ogarniesz ustawienie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...