Skocz do zawartości

[kierownica] Do Mtb

Kunik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niema problemu tu wstawiłem pare fotek:

http://imageshack.us/g/443/img1512y.jpg/

Kiepski ze mnie fotograf więc się odrobinę wspomogłem pudełkiem żebyś mógł m/w zobaczył jaki ma wznios, jak ramiona idą lekko do góry i do tyłu.

Po paru jazdach czuję że na pewno ja przytne o ok 30m jeśli wcześniej nie sprzedam bo chyba za małe jest to gięcie jesdank dla mnie.

Puki co przesunąłem sobie gripy do środka o 15m na stronę,zdecydowanie lepiej mi sie jezdzi ale dalej mam wrażenie jakbym wisiał na tej kierownicy.

Napisano

Dzięki. Faktycznie jest gięcie na dwie strony.

A nie boisz się jak rower będzie wyglądał z kierą o większym wzniosie? Bo mnie to właśnie trochę martwi. Wiadomo, że wygoda najważniejsza, ale jakiś kompromis z wyglądem trzeba zachować.

Napisano

Wiesz co no fotki przedstawiają mój bike z już zamontowaną tiogą i wydaje mi się że nie ma dużej różnicy i nie daje po oczach a na pewno nie tak jak u tego gościa w krossie:)

Wyższy wznios już mi nie jest potrzebny i z mostkiem ktm-a 90mm i 17 stopni jest prawie ok, jeszcze się niedopasowałem:)

A ty coś pomodziłeś ?

Tak dodam jeszcze że ten ktm to chyba jedyny z mocowaniem 31.8 jaki znalzłem poniżej 160g i 70zł.

Napisano

No ja jeszcze nic, ale skłaniam się ku tej Tiodze. Easton może jest porządniejszą firmą, ale ma mniejszy wznios (a myślę, że te 50mm będzie optymalne wygoda/wygląd), jest cięższa i droższa... choć to ostatnie ma tu najmniejsze znaczenie. Mam tylko nadzieję, że Tioga nie złamie się na pierwszym kamieniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...