wafelek Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 Jako nowy użytkownik witam wszystkich forumowiczów i proszę o radę. Problem zafundowałem sobie taki: kupiłem ramę (w zasadzie no name) która miała mieć zwykłe stery a head 44mm. Przyjechała rama, zakupiłem tanie stery i ... nic nie pasuje. Obmierzyłem, przegrzebałem co mogłem w interku i na forach ... ICBM ani włoskie to raczej nie są. Górna i dolna średnica osadzenia: 45mm Głębokość górnego podcięcia: 3,2-3,5 mm. Dolnego ca. 7mm. Kąty 45st. (Widelec 1 1/8" ). Z 2 dniowego googlowania wychodzi że mogą pasować FSA TH NO.23 CC. Proszę o radę bardziej doświadczonych forumowiczów: będą mi te stery pasowały do tej ramy ? Pozdrawiam - W Rysunek w załączeniu.
Mod Team Puklus Napisano 9 Lipca 2012 Mod Team Napisano 9 Lipca 2012 Może takie by były z opisu pasują idealnie http://www.sklepy24.pl/sklep/romed_pl/produkt/stery-rmd-zintegrowane-std-czarne/124836
PoleK Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 a Ty nie masz przypadkiem główki jak w szosowce pod same lozyska? wszystko by sie zgadalo?
Mod Team Puklus Napisano 9 Lipca 2012 Mod Team Napisano 9 Lipca 2012 Tez mi to zalatywało ramą szosową ...
wafelek Napisano 9 Lipca 2012 Autor Napisano 9 Lipca 2012 Tez mi to zalatywało ramą szosową ... Dzięki za zainteresowanie. Czy to jest szosówka - dobre pytanie. Rama zagadka (przynajmniej dla mnie): kupiłem ją parę dni temu na allegro z zamiarem wymiany trochę krzywej Kross Hexagon V4. Ma praktycznie takie same długości, rozmiar sztycy, stery już wiem że nie. Na rurce sterowej jest śmieszne logo: "man &machine + speed & fun" - absolutnie na nic nie naprowadza. Jest nalepka " easton main frame tubes" oraz "belgium handmade" - też nigdzie nie prowadzi. Na górnej rurze pod lakierem jest napis "team" a na dolnej "rider" Brak jakiegokolwiek numeru seryjnego czy znaku producenta ale spawy ładne. Waży 1,6 kg, bardzo mi się spodobał kształt tylnego widelca i antyczne chwyty do linek. Brak śladów montowania na niej czegokolwiek choć sądzę że swoje lata już ma. Gość twierdzi że przywieziona ze Szwajcari. http://allegro.pl/nowa-rama-mtb-gorska-rider-team-pod-kola-26-i2447237945.html Może komuś coś świta ?
Mod Team Puklus Napisano 9 Lipca 2012 Mod Team Napisano 9 Lipca 2012 Co jak co ale to z linku to typowa rama XC nie szosowa
PoleK Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 Geo tak, sam ja chcialem kupic tylko ze jest troszke za mala... ale glowna juz wyglada typowo na szosowa... tam wejda same lozyska uszczelniane sciete pod katem 45 stopni...
wafelek Napisano 9 Lipca 2012 Autor Napisano 9 Lipca 2012 Może takie by były z opisu pasują idealnie Rmd bike co Stery RMD zintegrowane STD czarne • www.romed.pl Jeśli "campagnollo" i "italian" odnosi się do tego samego standardu to z rozpiski cane creek (bardzo pouczającej) wynika że te RMD są na średnicę osadzenia 42mm. Reszta pasuje. http://www.canecreek.com/manuals/Headset_Identification_and_SpecificationGuide.pdf Chyba że ktoś je mierzył i mają faktycznie 45mm średnicy ... Geo tak, sam ja chcialem kupic tylko ze jest troszke za mala... Prawda że coś w sobię ma ? Na moje 173cm idealna
Mod Team Puklus Napisano 9 Lipca 2012 Mod Team Napisano 9 Lipca 2012 Jak sie nie zapytasz sprzedawcy to sie nie dowiesz. .. chyba ze ktoś takie posiada to ci powie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.