qqwertyuiopp1 Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Witam, Po długich przemyśleniach zdecydowałem się na zakup pierwszego porządnego roweru;) Stwierdziłem, ze najlepszym dla mnie wyborem będzie rower crossowy. I tu pojawia się problem, ponieważ kompletnie się na tym nie znam. Poszperałem trochę i znalazłem 2 (według mnie) interesujące modele: Kellys Coach 2011 http://kellysbike.co...8&subcat_id=274 - mogę go mieć w rozmiarze 21". Czy nie byłby za duży? Wydaje mi się, że najlepszy byłby dla mnie rower 19" lub 20" (Mam 179, długość nogi do krocza ok. 78cm) Author Horizon 2012 http://www.rowerotek..._2012-1613.html Czy są to dobre rowery? Czekam również na inne propozycje w podanym przedziale cenowym;) Pozdrawiam, Łukasz
kaeres Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 Ładne ale zbyt drogie w porównaniu do tego jaki osprzęt proponują. Kands Maestro lub Lazaro Integral V - tego szukaj. Za zaoszczędzone pieniążki coś sobie dokupisz.
qqwertyuiopp1 Napisano 9 Lipca 2012 Autor Napisano 9 Lipca 2012 Podobają mi się rowery zaproponowane przez kaeres, ale niestety bardzo trudno jest je znaleźć w odpowiadającym mi rozmiarze 19". Kontaktowałem się z wieloma sprzedawcami, rowery zostały wyprzedane i nie będą już dostępne w tym sezonie. Czekam jeszcze na odpowiedzi z kilku sklepów, a jeśli tam również rowery będą niedostępne zdecyduję się chyba na Authora;)
qqwertyuiopp1 Napisano 11 Lipca 2012 Autor Napisano 11 Lipca 2012 Witam ponownie;) Byłem zdecydowany na zakup roweru Author Horizon, ale w oko wpadł mi jeszcze Author Classic. Czy opłaca się dołożyć prawie 200zł do tego drugiego? Czy różnica w użytkowaniu, trwałości będzie zauważalna? Classic http://www.velo.com.pl/rowery/?id=739 Horizon http://www.velo.com.pl/rowery/?id=741
Florek Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Trochę lepszy widelec, manetki Acery zamiast Altusa, korba i obręcze. Jakiś kolosalny postęp to to nie jest. Ale za 160 złotych więcej, ma to jakiś sens. Zwłaszcza przy amorze i obręczach. Ja powiedziałbym tak - jeśli chcesz wydać raz, a potem cieszyć się rowerem, bo wiesz, że i tak nie będziesz jakoś bardzo dużo jeździł - to dołóż. Jeśli z kolei kupujesz rower, ale wiesz, że i tak będziesz potem stopniowo starał się wymieniać części na lepsze - to w sumie może i lepiej kupić tańszy, a zacząć zbierać na usprawnienia i za jakiś czas kupić sobie samemu już dobrane obręcze/amorek czy co tam się będzie chciało. Ja i tak podzielam zdanie kolegów, że w tej cenie można trafić coś lepszego. Choćby tego Kandsa Maestro na Alivio, albo dozbierać do Unibike Crossfire GTS. Ale rozumiem też, że taki zakup, wbrew rozsądkowi chce się często dokonać jak najszybciej, żeby już wsiąść i jeździć. No i nie wiem gdzie kupujesz, ale pamiętaj o targowaniu. Zawsze możesz się postarać obniżyć tę różnicę, albo coś Ci w gratisie dorzucą, licznik, kask, czy choćby koszyk z bidonem.
qqwertyuiopp1 Napisano 11 Lipca 2012 Autor Napisano 11 Lipca 2012 No więc rower ma mi posłużyć kilka ładnych lat i nie planuję nic w nim wymieniać. Jeśli chodzi o sklep, to rower zamierzam kupić w Gorzowie Wlkp. przy ul. Słonecznej, sieć Dobre Sklepy Rowerowe. Jest trochę drożej niż w internecie, ale wole podotykać przed zakupem i mieć serwis na miejscu. Byłem tam dzisiaj i pytałem o jakiś rabat, ale odpowiedzieli, że oni tylko pośredniczą w sprzedaży i to nie zależy od nich...
qqwertyuiopp1 Napisano 12 Lipca 2012 Autor Napisano 12 Lipca 2012 Ostatnie pytanie;) Miałem już dzisiaj zamawiać Classica, ale pojawiła się możliwość zakupu Kandsa Maestro. Czy Author jest o wiele lepszy? Czy leszym rozwiązaniem będzie Kands? Proszę o szybką odpowiedź.
Florek Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 Bierz Maestro, ma sporo lepszy osprzęt niż Author Classic, mimo, że kosztuje mniej. Dlatego Ci go proponowano już wcześniej.
crx Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 Dokładnie, sam wybrałem maestro, polecono mi go na tym forum. Wybierz ten rower, a za oszczędzoną kasę sobie coś dokup. Pozdrawiam.
qqwertyuiopp1 Napisano 13 Lipca 2012 Autor Napisano 13 Lipca 2012 Dziś trafił do mnie czarny, świecący, pachnący nowością Kands Maestro;) Ze względu na niezbyt sprzyjającą pogodę udało mi się przejechać tylko kilka kilometrów, ale to wystarczyło żeby stwierdzić, że to zupełnie inna jazda niż na komunijnym góralu;) Trochę namęczyłem się niewyregulowanymi przerzutkami, ale teraz wszystko wydaje się być w porządku. Mam nadzieję, że rower będzie spisywał się bezproblemowo. Dziękuję wszystkim udzielającym się w tym temacie. Pozdrawiam, Łukasz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.