Skocz do zawartości

[rower] Radon ZR Team 6.0

Amok

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałbym poznać wasze opinie na temat Radona ZR Team 6.0. Szukam roweru MTB z dobrym amortyzatorem głównie do jazdy w terenie, trochę asfaltów (w gruncie rzeczy spokojna jazda, bez szaleństw). Do większości ładują nowe Darty, które takie wspaniałe nie są i swoje ważą. W przyszlosci chciałbym wymienić w nim osprzęt na full SLX/XT. Z rowerków w przystępnej cenie (+/- 3000zl) trafiłem własnie na tego Radona, który fabrycznie posiada Rock Shox Reba. Nie wiem tylko czy ten rower jest opłacalny do późniejszej modernizacji, ale opinie na zagranicznych forach są raczej pozytywne. Istnieje jakaś alternatywa w cenie do 3000-3200zł czy Radon to najlepszy wybór? Poczekam jeszcze na jakieś wyprzedaże, więc jego cena pewnie trochę spadnie.

http://www.radon-bik...0_id_20525_.htm

Napisano

Kupiłem dokładnie ten model w 2008 roku. Wtedy było podobnie jeśli chodzi o stosunek cena/jakość w porównaniu do konkurencji.

Konfiguracja podobna, Reba, XT z tyłu, korba 552. XT z tyłu, fajne hamulce Hayesy.

Po licznych zawirowaniach wszystko oprócz ramy i napędu, służy mi bardzo solidnie do dziś. Z ramą nic się nie stało, po prostu zmieniłem na inną bo mi się trafiła w białym kolorze :) Generalnie ja bardzo polecam. Kawał solidnego sprzętu jak za tą cenę.

Napisano

Dzięki za odpowiedz. Czy są jakieś alternatywy poniżej 3000 zł? Wheeler Pro 59? Chociaż Raidon to nie Reba a pozostały osprzęt też ciut gorszy. Taki Kellys Salamander, który też ma Raidona kosztuje 3300 a część osprzętu to Alivio. Myślę, że Radon jest nie do pobicia w tej cenie. :P

Napisano

Mam Radona i naprawdę solidny sprzęt. Mocny wytrzyma bardzo wiele, nawet porządne górskie wyrypy. Według mnie jest cały czas atrakcyjny cena/jakość.

Trzeba tylko wiedzieć, że jego geo nie wszystkim odpowiada, kąt główki, długość rury nie stawiaja go wśród ścigantów (jak dla mnie to był wielki plus)

A jak chcesz z lepszym osprzętem za mniej jak 3k to tylko używka, np odemnie;) hihi

Napisano

Nie potrzebuje typowego roweru do ścigania. Radon jest pewnie bardziej komfortowy a to jak dla mnie plus. Używki też nie wchodzą w grę (sorry Przeor :P ), poczekam na wyprzedaże posezonowe i kupie nówkę na nowy sezon. Myślę że można na tym trochę zaoszczędzić i kobieta mnie z domu nie wyrzuci, same plusy. Tylko nie wiem, czy będę się mógł gdzieś w okolicy przymierzyć do Radona, żeby dobrać rozmiar ramy (pod 180cm).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...