Skocz do zawartości

[Kaseta+łańćuch]Czy mogę to zainstalować na swoim rowerze?

PaleNisko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

SHIMANO DEORE LX CS-HG61-9 + CN-HG73 OKAZJA (2457498115) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

1. Moglby mi ktos obeznany powiedziec czy mogę tę kasetę i ten łańcuch łączyć?

Łańcuch SHIMANO CN-HG73 LX 9-rzędowy 114 ogniw

Internetowy sklep rowerowy ROWEREK.PL

Podejrzewam, że tak, ale jestemw tym temacie w 100% zielony! Więc wolę zapytać speców;p

2. Łańcuchy superwąskie są rzeczywiście lepsze?

3. I jaka jest różnica między tymi dwiema kasetami jeśli są w tej samej cenie i różnią się tylko tym 11-34 lub 11-32... Dobrze zrobiłem kupując 11-32 do tego łańcucha?(Wszystko w rowerze mam Deore LX sprzed kilku lat)

Dzięki!

Napisano

1. Tak.

2. Nie rozumiem pytania. Chodzi Ci o to, że Shimano oznacza swoje 9-rzędowe łańcuchy "Supernarrow"? Nazwa i tyle.

3. Różnica to tylko i wyłącznie stopniowanie. 11-32... to dobiera się do własnych preferencji, nie łańcucha.

Napisano

1. Tak.

2. Nie rozumiem pytania. Chodzi Ci o to, że Shimano oznacza swoje 9-rzędowe łańcuchy "Supernarrow"? Nazwa i tyle.

3. Różnica to tylko i wyłącznie stopniowanie. 11-32... to dobiera się do własnych preferencji, nie łańcucha.

Jeżeli w swoim rowerze masz napęd 9rz, to nie będzie żadnych problemów. Założysz odmierzysz odpowiednią długość łańcucha i jazda :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...