Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Ocena zużycia

syn3c

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Korba Firex 3.3 GXP oryginalne aluminiowe zębatki oraz kaseta SRAM Pg 950 używane z łańcuchem KMC z9900 używane od 07.2008

DSC01690.JPG

DSC01689.JPG

DSC01691.JPG

DSC01692.JPGDSC01693.JPGDSC01694.JPG

Napisano

Śmierć zarówno kasety jak i korby. Tutaj nie pomoże nawet szlifowanie :).

Widać że nie wymieniałeś zbyt często łańcuchów. Jazda na rozciągniętym łańcuchu. Powstały przez to "ząbki rekina" :)

Wylatkowo najmniejsza zębatka kasety jest w dość dobrym stanie. Natomiast cała reszta do wyrzucenia, co jest oczywiście równe wyrzuceniem całej kasety.

Napisano

Tego się spodziewałem odkryłem również, że lewo łożysko suportu hollowtech II obraca się z oporem. Cena nowych zębatek to koszt 140 zł za aluminiowe + ewentualnie wkład suportu 90zł (razem 230zł) myślałem nad wymiana korby na SH SLX (430zł wraz z wkładem). Jeżdżę rekreacyjnie ale lubię cisnąć w pedał szczególnie na asfalcie i teraz nie wiem czy opłaca się to wymieniać na SLX, a może jest coś tańszego wartego uwagi?

• Mod Team
Napisano

Eee tam śmierć od razu korbę pilnikiem odratuje, nie m tragedii .... no kaseta jest w dużo cięższym staniem da sie odratować ale nie wiem czy jest sens.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...