cezarypioro Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Witam, kilka dni temu zakupiłem rowerek KROSSA Hexagon X6. Po przejechaniu 100km zaczyna już dosyć irytująco szwankować suport. Co możecie polecić do kwoty ~100zł? I jakie klucze będa potrzebne do jego wymiany? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi! Cezary.
Mod Team Puklus Napisano 5 Lipca 2012 Mod Team Napisano 5 Lipca 2012 Do tej korby suport na kwadracie o długości 122mm. np taki http://allegro.pl/maszynowy-lekki-suport-vp-dobry-tanio-122-5-mm-i2450314043.html
cezarypioro Napisano 5 Lipca 2012 Autor Napisano 5 Lipca 2012 Dzięki! Jeszcze jaka ładna cena.. Jeszcze mam pytanie co do kluczy. Jakie będą potrzebne?
Mod Team Puklus Napisano 5 Lipca 2012 Mod Team Napisano 5 Lipca 2012 Aby obeszło sie bez przeklinania rasy ludzikiej sąsiadów i producentów rowerów przyda ci sie: - TANI ŚCIĄGACZ MECHANIZMU KORBOWEGO BIKE HAND !!! (2449054953) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ściąg korbe - Klucz do osi suportu kwadrat/OCTALINK (2447448881) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zakręć/odkręć suport - Klucze imbusowe Stanley imbusy x10 OKAZJA (2410927875) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 8mm by dokręcić ramie korby jak należy. O ile to oryginalne klucze oplaca sie je kupić bo sa nie do zdarcia i kosztowały ok 100zł. Pamiętaj ze korbe trzeba nie dobrze, nie mocno nawet nie bardzo mocno ale kur****o mocno dokrecić aby nie skrzypiała. No i nie urwać gwintu tez trzeba uważać Chyba że będziesz korzystał z tych przy suporcie one sa chyba na klucz 14mm to każdy nasadowy będzie ok.
M333 Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Co to znaczy "irytująco szwankować"? Chodzi mi o konkretne wyjaśnienie, opisanie awarii. Może to nie wkład suportowy a jakaś inna część. Nie zdziwiłbym się gdyby wystarczyło coś dokręcić (pedały, korby, miski suportowe) zamiast wymieniać.
cezarypioro Napisano 6 Lipca 2012 Autor Napisano 6 Lipca 2012 Niby wszystko jest tam sztywne, ale gdy zacznę pedałować słychać strzały. Ten problem nie jest ciągle: moge jechać 5 minut i postrzela, potem mogę jechać 10 minut i śmiga tak jak powinien..
paweloko Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Stawiam na pedały. Miałem podobny problem w praktycznie nowym rowerze. Wystarczyło rozkręcisz pedały wyczyścić łożyska i nałożyć nowy smar.
Mod Team Puklus Napisano 6 Lipca 2012 Mod Team Napisano 6 Lipca 2012 To fakt cieżko odróżnić strzały z pedała od tych z suportu, nawet podobne drgania są odczuwalne na pedałach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.