Skocz do zawartości

[suport] sypie się - zakup nowego

cezarypioro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

kilka dni temu zakupiłem rowerek KROSSA Hexagon X6. Po przejechaniu 100km zaczyna już dosyć irytująco szwankować suport.

Co możecie polecić do kwoty ~100zł? I jakie klucze będa potrzebne do jego wymiany?

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi!

Cezary.

• Mod Team
Napisano

Aby obeszło sie bez przeklinania rasy ludzikiej sąsiadów i producentów rowerów przyda ci sie:

- TANI ŚCIĄGACZ MECHANIZMU KORBOWEGO BIKE HAND !!! (2449054953) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ściąg korbe

- Klucz do osi suportu kwadrat/OCTALINK (2447448881) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zakręć/odkręć suport

- Klucze imbusowe Stanley imbusy x10 OKAZJA (2410927875) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 8mm by dokręcić ramie korby jak należy.

O ile to oryginalne klucze oplaca sie je kupić bo sa nie do zdarcia i kosztowały ok 100zł. Pamiętaj ze korbe trzeba nie dobrze, nie mocno nawet nie bardzo mocno ale kur****o mocno dokrecić aby nie skrzypiała. No i nie urwać gwintu tez trzeba uważać :P

Chyba że będziesz korzystał z tych przy suporcie one sa chyba na klucz 14mm to każdy nasadowy będzie ok.

Napisano

Co to znaczy "irytująco szwankować"? Chodzi mi o konkretne wyjaśnienie, opisanie awarii.

Może to nie wkład suportowy a jakaś inna część. Nie zdziwiłbym się gdyby wystarczyło coś dokręcić (pedały, korby, miski suportowe) zamiast wymieniać.

Napisano

Niby wszystko jest tam sztywne, ale gdy zacznę pedałować słychać strzały.

Ten problem nie jest ciągle: moge jechać 5 minut i postrzela, potem mogę jechać 10 minut i śmiga tak jak powinien..

• Mod Team
Napisano

To fakt cieżko odróżnić strzały z pedała od tych z suportu, nawet podobne drgania są odczuwalne na pedałach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...