241543903 Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Mam starą ramę niemieckiego roweru miejskiego, prawdopodobnie z lat pięćdziesiątych. Średnica mufy to 40mm, szerokość 70mm, miski wbijane. Oryginalnie była tam oś z gwintem, 138mm, korba na klin, jednorzędowa. Czy możliwe jest gdzieś znalezienie takowej osi? Standardowo w sklepach dostępne są jedynie o długości 145mm. Druga opcja to zmiana osi mechanizmu korbowego na kwadrat, jednakże taką konwersję raz wykonałem i ogólnie dostępna oś 132mm jest za długa, a zależy mi na zachowaniu linii łańcucha bez kombinowania z zębatką. Tutaj moja wiedza się kończy. Czy poza poszukiwaniami oryginalnej części jest inny sposób na ugryzienie tego problemu?
Mod Team Puklus Napisano 4 Lipca 2012 Mod Team Napisano 4 Lipca 2012 Do tak starej ramy nie dokupisz suportu na kwadrat tak mi sie wydaje. I myślę ze będziesz miał problem ze znalezieniem odpowiednich części nie mam pojęcia jak to jest tam mocowane ... mogł byś pokazać zdjecia ?
241543903 Napisano 4 Lipca 2012 Autor Napisano 4 Lipca 2012 @ Puklus Własnych zdjęć nie posiadam, ale jest to ten sam typ suportu i montażu.
Mod Team Puklus Napisano 4 Lipca 2012 Mod Team Napisano 4 Lipca 2012 Wygląda jak pierwowzór press fita Woskując z linku i twojego opisu mufa jest gładka? Jezeli tak, trzeba udać sie np to tokarza, dotoczyć tuleję i ... bo 40mm to dużo wiecej niż obecne wiec mozna przerobić mufę na np standard BSA co pozwoli zamontować dosłownie prawie każda dostępną korbe. Pytanie czy taki zabieg jest opłacalny?
Dagobath Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 A czy można by zakombinować z wbijanym suportem od Gazeli i Batavusów?? Np. Thun 40/127. Do tego odpowiednia korba jednorzędowa pod taką długość suportu np. Romet Wałcz. Testował ktoś taką przeróbkę?? Sam się zastanawiam nad uskutecznieniem takiego patentu w rowerze a'la Romet z miskami wciskanymi i suportem z klinami gdzie właśnie wewnętrzna średnica rury suportowej wynosi 40mm. Pzdr.
Mod Team Puklus Napisano 6 Lipca 2012 Mod Team Napisano 6 Lipca 2012 Jeżeli chcesz zainstalować inny suport wciskany w tej samej technologii nie widze powodów aby to działać nie chciało. Wtedy tylko jak piszesz rometowska korba o odpowiednio dobranej długości.
Dagobath Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Technologia nie jest ta sama. Oryginalnie w rowerze jest/był suport z miskami wbijanymi, wiankami, ruchomymi konusami i gwintowaną osią dla korb na kliny - typowy "rometowski". Upgrade miałby polegać na wstawieniu suportu wbijanego o fi 40mm od "holendra" z osią na kwadrat i łożyskami maszynowymi. Muszę jeszcze zmierzyć szerokość mufy suportowej.... czy jest 68 czy 73mmm.
Mod Team Puklus Napisano 6 Lipca 2012 Mod Team Napisano 6 Lipca 2012 Aha czyli też ok, jeżeli średnica mufy pasuje a z opisu powinna możesz zastosować takowy suport i adekwatną do napędu korbe.
241543903 Napisano 9 Lipca 2012 Autor Napisano 9 Lipca 2012 Właśnie wpadłem na trop kaset Thompson z łożyskami maszynowymi. Wymiary się zgadzają, do końca tygodnia powinienem je mieć. Dam znać jak postęp.
Dagobath Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Też zamówiłem pakiet typu Thompson z tym że jest on do ram o szer. mufy 68mm a szerokość mufy u mnie (tak jak u autora tematu wynosi 70mm) obawiam się ze będzie delikatny luz na suporcie. Boję się szlifować rurę suportową ręcznie ze względu na możliwość zepsucia równoległosci płaszczyzn osadzenia misek a robienie u tokarza przekroczy wartość ramy. Ma ktoś z Forumowiczów doświadczenie z takim montażem ??
Mod Team Puklus Napisano 11 Lipca 2012 Mod Team Napisano 11 Lipca 2012 Zawsze mozna zastosować podkładki po obu stronach 2mm to nie jest dużo.
Dagobath Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Hmm... Podkładki to się chyba daje gdy szerokość mufy suportowej jest mniejsza niż szerokość suportu a nie odwrotnie. Chyba że nie kumam Twojego zamysłu....
Mod Team Puklus Napisano 11 Lipca 2012 Mod Team Napisano 11 Lipca 2012 no w sumie fakt pomyślałem nie w ta strone, no jak braknie gwintu będzie problem. Ale sa zakłady planujące mufy, można zrobić 68mm w razie potrzeby.
Dagobath Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Gwintu to tej ramie nie ma wogle... Suport będzie/jest wbijany. A koszt planowania na pewno podwoi wartość roweru. Ciekawi mnie jak z tym sobie poradzi autor tematu.
Mod Team Puklus Napisano 11 Lipca 2012 Mod Team Napisano 11 Lipca 2012 Chodziło mi o gwint na osi wiem ze mufa jest gładka
Dagobath Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Gwintu na osi też nie ma... To jest taki prawie normalny pakiet z osią na kwadrat tyle że ma miski plastikowe i jest wbijany. Co więcej juz go zamontowałem i pasuje jak ulał, zero luzu i ładnie się kręci. Jest tak skonstruowany że myśle nie byłoby problemu z zamontowaniem go na mufie szerokości 73mm - poprostu tuleja z łozyskami płycej zagłębi się w plastikowych miskach. Więc przy remoncie starych rowerow z suportem na kliny i wiankami łożysk bezproblemowo można zamienić go na pakiet na łożyskach maszynowych.Takie pakiety produkują Kinex, FAG i Thun. Z tego co znalazłem w sieci to dostępne sa dwie długości osi: 117mm (o ile dobrze pamiętam) i 127mm, trzeba więc dobrać odpowiednią korbę. Pakiety są dostępne w kilku wariantach średnicy rury suportowej. np. 40mm rowery Romet i pochodne, 35mm holendry np. Gazelle. Mój pakiet fi40/127mm Kinex made in Slovakia nabyłem na rowertak.pl za 29.90PLN. Pozdrawiam.
Mod Team Puklus Napisano 11 Lipca 2012 Mod Team Napisano 11 Lipca 2012 Myślałem ze składany a skoro miski wbijane oś musiałaby mieć gwint
241543903 Napisano 18 Lipca 2012 Autor Napisano 18 Lipca 2012 @ Puklus To miło że jesteś towarzyski i dużo się udzielasz, ale niewiele wnosisz do tematu swoimi wypowiedziami. A gdy ktoś widzi nową opowiedź w wątku to wierzy, że to będzie sensowna porada - miej to na uwadze w przyszłości @ Dagobath Poradziłem sobie tak jak napisałeś, zamianą na pakiet na łożyskach maszynowych. Przykra sprawa, że trzy warsztaty rowerowe, o różnym charakterze i zakresie podejmowanych działań, nic nie wiedziały o takiej możliwości. Z klinem nie było problemu z dopasowaniem do oryginalnej korby bo i nowa oś i stara mają tę samą długość. Jednak zostawiam tę wersję napędu jako ostateczność bo chciałbym przejść na kwadrat. I tu kolejne schody bo okazało się, że oś 127mm jest za długa a chciałbym uniknąć kombinowania z zębatką. Staram się zamówić 119mm, wygląda że będzie pasować idealnie.
Dagobath Napisano 19 Lipca 2012 Napisano 19 Lipca 2012 Jeśli masz już korbę to faktycznie musisz dopasować do niej suport i ta druga występująca długość to jest 119mm jak piszesz a nie 117mm jak ja napisałem. Gdzieś jeszcze natknąłem sie na wersję z długością osi ok. 123÷124mm. Mnie nieco zaskoczył odmienny sposób montażu tego suportu a mianowicie fakt że luźną miskę należy wbić od strony napędu - czyli odwrotnie niż w pakietach z miskami wkręcanymi. Co do niewiedzy "zwykłych" warsztatów rowerowych o możliwościach takiej przeróbki to się nie dziwię - mało osób wogle się zastanawia nad możliwością takiego upgradu starej ramy - łatwiej wymienić ramę. Co innego serwis rowerów holenderskich gdzie takie rozwiązanie jest dość powszednie i właśnie te "holenderskie" rozwiązania nasunęły mi możliwość wbicia maszynowego suportu na kwadrat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.