Skocz do zawartości

[-1800] damska geometria specialized ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam :)

we wstępie zaznaczam, że jestem rowerowym ciemniakiem-nie znam się na sprzęcie. Resztki instynktu samozachowawczego podpowiadaja, że sprzedawca może moją niewiedze wykorzystac. Proszę o radę kogoś życzliwego.Chciałabym kupić rower do 1800 ( generalnie poruszam się po drogach asfaltowych, jednak ukształtowanie terenu sprawia,że jest sporo wzniesien do pokonania-mieszkam na podkarpaciu. Oprócz tego lubie zboczyć z trasy, jezdzić po lasach,okolice potoków, drogi kamieniste, ogólnie potrzebuje rower , na którym dojade tam gdzie chce, jednak bez przesadnych wyczynów.Lubie rowery z szerokimi, grubymi oponami.) Wydaje mi się, że moim potrzebom sprosta rower typu MTB, jednak może uwazacie inaczej...

Zastanawiam się nad rowerem SPECIALIZED MYKA za 1799zl http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/mountain/mykaht/myka

Rama wydaje mi się solidna, słyszałam że to dobra marka, lecz czy w tym przedziale cenowym....

Mam 170cm i 55kg , intensywnie jeżdze w okresie wakacji, czasem deszcz jak musze, więc nie wiem czy zakatuje słabszy osprzęt

Chce mieć solidny rower na lata.

Jaka alternatywa w tym przedziale cenowym 1800zl

z góry dzięki za wskazówki :w00t:

Napisano

Fakt osprzęt dosyć słaby, jednak deszcz go nie zakatuje, zakatowała by go praca pod dużym obciążeniem w trudnym terenie.

Ty chyba jednak takich sił działających na napęd nie generujesz, więc rower powinien trochę wytrzymać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...