samotnik Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Słuchajcie, złożyłem sobie taki lowcostowy rowerek - rama accent tormenta, sztyca zoom. I nie umiem ustawić większego pochylenia siodełka w dół, niż widoczne na zdjęciu. Najwięcej to równolegle do górnej rury ramy. Tak się nie da jeździć, tylko tarcie spodni o siodełko powoduje, że nie spadam na tylne koło. Sztyca ma regulację rzecz jasna, ale jeśli element ruchomy z rowkami ma przylegać do sztycy na całej długości, to lepiej się tego przykręcić nie da. A jeśli 'przeprostuję' regulację, to działa to do czasu, aż nie przykręcę śrub - one dążą do dociągnięcia elementu ruchomego do sztycy na całej długości i siodełko wraca nosem w kierunku nieba. Co robię źle? Mam kupić inną sztycę?
Simonello Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Przekręć sztycę o 180 stopni, masz ją teraz tyłem do przodu...
paweloko Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Trochę nie dokładne zdjęcie, ale widać że złą stroną przykręciłeś sztyce do siodełka. Te cofnięcie na sztycy powinno być ustawione do tyłu a nie do przodu. Tak jak na zdjęciu poniżej.
samotnik Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Napisano 29 Czerwca 2012 Przekręć sztycę o 180 stopni, masz ją teraz tyłem do przodu... O k................... co za wpadka! Czasem człowieka zamroczy. Wiesz, ile, ja się nakombinowałem, żeby coś z tym zrobić? Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.