Skocz do zawartości

Tom3czek88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich ,nieiwem czy taki temat juz byl nigdzie nie zauwazylem , ale do rzeczy :) Chcialbym zmienic suport w swoim rowerze ,obecny to Shimano BB-Un26 68/110 mm mocowany na kwadrat , a chcialbym zmienic na ISIS lub Octalink tylko problem w tym ze szukajac na Allegro nie moge znalezc o takich wymiarach ... i pytanie brzmi... czy jest mozliwy montaz suportu np 68/113mm ? Prosze o wyrozumialosc dla swiezynki :)

• Mod Team
Napisano

NIe może zamontować bo jak byś nie zwrócił uwagi suporty są całkowicie inne i musisz mieć korbe kompatybilną ... kwardrat - kwardata, isis - isis itd ...

Napisano

NIe może zamontować bo jak byś nie zwrócił uwagi suporty są całkowicie inne i musisz mieć korbe kompatybilną ... kwardrat - kwardata, isis - isis itd ...

Ha ha to przeciez wiem ... tylko chodzi o to ze co mi po tym ze kupie korby jak nie bede mogl zamontowac do mojego roweru suportu pod octalink lub isis... wymieniajac mam zamiar wymienic caly naped ,czyli kasete lancuch korby i suport... wiec wiadmomo zeby wszystko ze soba gralo...

• Mod Team
Napisano

Nie z twojej wypowiedzi wynika ze nie wiesz. Suport możesz wkręcić w rame nie ma żadnych przeciw wskazań, dobiera sie go do korby, wiec jeżeli wymienisz korbe na taką której zalecają suport 113 to taki też kup. jak 118 to kup 118.

Napisano

Nie z twojej wypowiedzi wynika ze nie wiesz. Suport możesz wkręcić w rame nie ma żadnych przeciw wskazań, dobiera sie go do korby, wiec jeżeli wymienisz korbe na taką której zalecają suport 113 to taki też kup. jak 118 to kup 118.

Wiem , to logiczne ze do kazdego rodzaju mocowania musi byc taka sama korba ... mi chodzilo tylko o to czy jesli mam 110 mm to czy moge zamontowac 108 lub 113 ... ale dzieki za odpowiedz...

• Mod Team
Napisano

Chodzi o to ze do korby dobiera sie suport. Jeżlei korba wymaga 120 to taki sie kupuje. Można tez w pewnym niewielki m zakresie zmieniać długości w zależności od własnych preferencji jazdy. Masz gwint BSA wiec każdy suport na ten gwint możesz wkręcić w ramę. Każdy w standardzie BSA 68mm bo taka długość jest mufy. Niezależnie czy to kwadrat, octalink czy HT2 czy inne systemy.

Napisano

Chodzi o to ze do korby dobiera sie suport. Jeżlei korba wymaga 120 to taki sie kupuje. Można tez w pewnym niewielki m zakresie zmieniać długości w zależności od własnych preferencji jazdy. Masz gwint BSA wiec każdy suport na ten gwint możesz wkręcić w ramę. Każdy w standardzie BSA 68mm bo taka długość jest mufy. Niezależnie czy to kwadrat, octalink czy HT2 czy inne systemy.

Ok dzieki kolego ;) Wiec juz sie troche dowiedzialem ;) jak bede wymienial bede wiedzial co z czym sie je :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...