Skocz do zawartości

[do 1800 zł ] który z nich

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja osobiście, wziął bym Meride. Do tej firmy jestem bardziej przekonany niż do Kross'a, aczkolwiek roweru firmy Kross jeszcze nie miałem, Meride owszem, i byłem zadowolony :). Ale jeśli chcesz rower do 1800, Polecam Wheeler Pro 900, posiadam go i jestem w niebo wzięty :)

Napisano

Ja osobiście, wziął bym Meride. Do tej firmy jestem bardziej przekonany niż do Kross'a, aczkolwiek roweru firmy Kross jeszcze nie miałem, Meride owszem, i byłem zadowolony :). Ale jeśli chcesz rower do 1800, Polecam Wheeler Pro 900, posiadam go i jestem w niebo wzięty :)

byles zadowolony...a miales tak denny naped jak ta merida.... ? gorszego chyba juz nie ma ( moze w markecie ) Kross tez w tym modelu nie grzeszy ale ma conajmniej polke wyzszy. Jesli nie wiesz jak klasyfikuja się nazwami przerzutki itp wystarczy zwrocic uwage na numer czym wyzszy tym lepszy np:

tourney marketowy sh*t 1xx

altus/acera 3xx

alivio 4xx

deore 5xx

deore slx 6xx ( chyba ale moge sie mylic )

i teraz..,merida ktora proponuje ci kolega ma naped serii 1xxx nic dodac nic ujac. Argument - bo mial i fajnie sie jezdizlo :) widocznie albo nie jezdzil na seriach 4xx 5xx albo nie wie co znaczy dobrze. Kazd amrka wysoka klasyfikowana da ci szajs w tej cenie. merida cube, kellys placisz tez na renome i wtej samej cenie nie wloza ci osprzetu jaki wlozy kross unibike czy author. Z tych 2 zdecydowanie cross, Popatrz jeszcze na Unibike Viper ktory rozklada oba na łopatki...osprzet serii 4xx 5xx...

Napisano

Dziękuje za odpowiedzi. Myślę że zdecyduje się na krossa , kupic go moge w moim mieście, blisko będę miał do serwisu. Jak dla mnie co 10 lat jeździłem na rowerze z marketu za 500 zł to będzie i tak wielki skok :D

Napisano

Witam ja od niedawna jestem posiadaczem Krossa level a2, przesiadłem się z Gianta Bouldera i czuje wyraźną różnice. Przedewszystkim jest lżejszy przez co prowadzi się o wiele lepiej, no i osprzęt klase wyżej. Także polecam pozdro !

Napisano

Dziękuje za odpowiedzi. Myślę że zdecyduje się na krossa , kupic go moge w moim mieście, blisko będę miał do serwisu. Jak dla mnie co 10 lat jeździłem na rowerze z marketu za 500 zł to będzie i tak wielki skok :D

Ile ważysz ?

Kross ma wolnobieg, Merida ma kasetę więc wytrzyma więcej.

Napisano
Myślę że zdecyduje się na krossa , kupic go moge w moim mieście, blisko będę miał do serwisu

idź do sklepu w którym możesz kupić krossa, spytaj się czy sprowadzą Ci unibike, gwarancje producenta będziesz miał (pisałem w tej sprawie do unibike), tylko czy sklep podejmie się serwisowania roweru tej firmy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...