shartini Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Kross Evado 2.0 http://www.kross.pl/pl/2012/evado-2-0 czy Merida Crossway 20MD-N2 http://www.rowerymerida.pl/produkt427/crossway-20-md-n2-rower-merida.html I jak by ktoś wiedział to jak by mógł podać wagę tych rowerów .
Wateo Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Ja osobiście, wziął bym Meride. Do tej firmy jestem bardziej przekonany niż do Kross'a, aczkolwiek roweru firmy Kross jeszcze nie miałem, Meride owszem, i byłem zadowolony . Ale jeśli chcesz rower do 1800, Polecam Wheeler Pro 900, posiadam go i jestem w niebo wzięty
reworzysta Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Ja osobiście, wziął bym Meride. Do tej firmy jestem bardziej przekonany niż do Kross'a, aczkolwiek roweru firmy Kross jeszcze nie miałem, Meride owszem, i byłem zadowolony . Ale jeśli chcesz rower do 1800, Polecam Wheeler Pro 900, posiadam go i jestem w niebo wzięty byles zadowolony...a miales tak denny naped jak ta merida.... ? gorszego chyba juz nie ma ( moze w markecie ) Kross tez w tym modelu nie grzeszy ale ma conajmniej polke wyzszy. Jesli nie wiesz jak klasyfikuja się nazwami przerzutki itp wystarczy zwrocic uwage na numer czym wyzszy tym lepszy np: tourney marketowy sh*t 1xx altus/acera 3xx alivio 4xx deore 5xx deore slx 6xx ( chyba ale moge sie mylic ) i teraz..,merida ktora proponuje ci kolega ma naped serii 1xxx nic dodac nic ujac. Argument - bo mial i fajnie sie jezdizlo widocznie albo nie jezdzil na seriach 4xx 5xx albo nie wie co znaczy dobrze. Kazd amrka wysoka klasyfikowana da ci szajs w tej cenie. merida cube, kellys placisz tez na renome i wtej samej cenie nie wloza ci osprzetu jaki wlozy kross unibike czy author. Z tych 2 zdecydowanie cross, Popatrz jeszcze na Unibike Viper ktory rozklada oba na łopatki...osprzet serii 4xx 5xx...
shartini Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Napisano 25 Czerwca 2012 Dziękuje za odpowiedzi. Myślę że zdecyduje się na krossa , kupic go moge w moim mieście, blisko będę miał do serwisu. Jak dla mnie co 10 lat jeździłem na rowerze z marketu za 500 zł to będzie i tak wielki skok
Dobryzioom Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Witam ja od niedawna jestem posiadaczem Krossa level a2, przesiadłem się z Gianta Bouldera i czuje wyraźną różnice. Przedewszystkim jest lżejszy przez co prowadzi się o wiele lepiej, no i osprzęt klase wyżej. Także polecam pozdro !
kaeres Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Dziękuje za odpowiedzi. Myślę że zdecyduje się na krossa , kupic go moge w moim mieście, blisko będę miał do serwisu. Jak dla mnie co 10 lat jeździłem na rowerze z marketu za 500 zł to będzie i tak wielki skok Ile ważysz ? Kross ma wolnobieg, Merida ma kasetę więc wytrzyma więcej.
Kluska Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Myślę że zdecyduje się na krossa , kupic go moge w moim mieście, blisko będę miał do serwisu idź do sklepu w którym możesz kupić krossa, spytaj się czy sprowadzą Ci unibike, gwarancje producenta będziesz miał (pisałem w tej sprawie do unibike), tylko czy sklep podejmie się serwisowania roweru tej firmy
shartini Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Napisano 27 Czerwca 2012 Jeśli chodzi o wage to nie ma problemu. Ważę 55kg i mam 170 cm wzrostu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.