Skocz do zawartości

[lancuch] spinka

ham

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przepraszam za OT, ale nie chcę zakładać nowego tematu.

Jeżdżę na kasecie XT + 2 łańcuchy XT, zmieniane co ok 400-500km. Przebieg w tej chwili to ok. 2-2,5k km.

Pękł mi jeden z łańcuchów, niestety nie na spince, co zrobić? skrócić go o 2 ogniwa i jeździć dalej (będzie ciut za krótki) czy dołożyć 2 nowe ogniwa? (zostały ze skracania)

Napisano

Przed świętami miałem problem z łańcuchem i wymontowałem 1 ogniwo a zamiast niego zamontowałem 2 spinkę. Możesz też tak spróbować. Jeszcze tak nie jeździłem ale myślę że nie ma powodu żeby coś nie działało.

Napisano

Miałem spinke srama ostatnio mi łańcuch pękł na ogniwie ale w dobrym miejscu tu usunąłem stare i wrzuciłem spinkę kmc a rozpinam sramem bo kmc sie ciężko rozpina

Napisano

A jeszcze co do spinek to używam od 1000km accenta na 9 rzędów (do dostania za 5zł w velo) i nie miałem nigdy z nim problemów. Pierwsze zdejmowanie trochę ciężej ale potem wszystko bardzo sprawnie.

Napisano

nie chce zakładać nowego topiku licząc na prostą odpowiedz

a wiec napęd mam super wyregulowany, wszystko chodzi idealnie

kręcąc do tyłu korbą łańcuch spada o jeden rząd w dół

jak kręcę do przodu nie ma takiego miejsca

co możne być przyczyną??

Napisano

no właśnie bębenek wczoraj był czyszczony

ale i tak jaja z nim były bo koleś nie wiedział jak go odkręcić

Piasta naovatec na maszynach.

Napisano

No oczywiście, że może :D Jak ktoś w ogóle tego nie ruszył, albo podczas czyszczenia źle złożył, czy coś, to może to być tego wina

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...