radzuch Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Witam! Po wielu latach (bodajże 6 lat) rozłąki, w końcu zdecydowałem się kupić rower. Nie zdecydowałem jednak jaki. Będę jeździł średnio 3 razy tygodniowo po asfalcie, chodnikach i ścieżkach rowerowych. Nie wykluczam możliwości wycieczek po 20-30km po drogach szutrowych co jakiś czas. Bez szaleństw - nie zamierzam bić rekordów prędkości. Wygodna jazda i przystępna waga byłaba mile widziana... Znajomi polecili mi te rowery: http://allegro.pl/ro...2430162171.html http://allegro.pl/al...2423700245.html Również bym się skłaniał ku tej firmie. V3 zapewne jest lepszy, ale czy na moje potrzeby nie będzie to strata kasy? Nie wykluczam możliwości kupna innego modelu. Wiedzę o rowerach mam słabą, przeczytałem trochę o częściach, ale na markach i praktycznym zastosowaniu się nie znam. Jestem dosyć sceptyczny co do kupowania używanych rowerów. Nie mam możliwości dołożenia pieniędzy (wiem, powyżej 1000 zł jest lepiej etc.) 18 lat, 174cm wzrostu, 77cm wewnętrza długość nogi, ~62 kg wagi. Nie urosnę, ale waga pewnie pójdzie w górę. Rama - wychodzi na 17", jak patrzyłem na rozpiskę na stronie KROSSa.
cienkun Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 No to po co Ci MTB? szukaj roweru miejskiego, albo trekkinga, albo crossa Jak możesz dorzucić jeszcze stówkę, to ostatnio był temat o wyborze roweru do 1000 zł. Poszukaj. edit. teraz doczytałem że nie masz 1000. sorry.
radzuch Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 No to po co Ci MTB? szukaj roweru miejskiego, albo trekkinga, albo crossa Jak żyję, to zawsze najwygodniej zawsze jeżdziło mi się na MTB. Różnie w życiu bywa, a mając znajomych w różnych częściach kraju, może wypaść jakaś ciekawa wycieczka. Pozostanę przy MTB.
Piotrek111 Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Hm v2 mam. Nie jest awaryjna. Jak do tej pory tylko raz zmieniałem linkę i dętkę. Masz w mojej galerii możesz zobaczyć.
Florek Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Możesz jeszcze zobaczyć to: http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-arkus-vip-6.0-deore.html#fragment-2 To Deore z tyłu to chwyt marketingowy, ale i tak lepsza w mojej opinii opcja niż Hex. Ma kasetę, a nie wolnobieg i już jakiśtam w miarę sensowny amortyzator, a nie cudo marki Bravo. Te 49 złotych dasz radę chyba dozbierać?
radzuch Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 Możesz jeszcze zobaczyć to: http://www.rowerzyst...html#fragment-2 To Deore z tyłu to chwyt marketingowy, ale i tak lepsza w mojej opinii opcja niż Hex. Ma kasetę, a nie wolnobieg i już jakiśtam w miarę sensowny amortyzator, a nie cudo marki Bravo. Te 49 złotych dasz radę chyba dozbierać? Znalazłem ten rower za 750zł. Brać...?
Florek Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Za 750? Nówka? Aż trochę dziwne. Porównaj specyfikację z mojego linka i tam gdzie Ty znalazłeś, bo może np. wyjęli amor XCM, a włożyli jakiś szajs, lub gdzie indziej coś pozmieniali.
radzuch Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 Za 750? Nówka? Aż trochę dziwne. Porównaj specyfikację z mojego linka i tam gdzie Ty znalazłeś, bo może np. wyjęli amor XCM, a włożyli jakiś szajs, lub gdzie indziej coś pozmieniali. Eh, nie zwróciłem uwagi. Rower z mojego linka to wersja 4.0, a nie 6.0, którą podałeś. Nokaut mnie w konia zrobił . Zostajemy przy arkusie. Nie ma problemu z kupnem 6.0, jeżeli jest to dobry rower, to na raty mogę wziąć.
Florek Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Nie masz co się obawiać, 6.0 to dobry rower, bez porównania do marketowego szajsu z full amorami, tarczami i całą resztą zbędnego śmiecia. W tej kategorii cenowej nic lepszego raczej nie znajdziesz, poza używkami. Te 949 PLN to i tak trochę zjechali z ceny chyba. Dla takiego typu jazdy jak podawałeś, spokojnie wystarczy. Jak Ci się spodoba rowerowanie i się wkręcisz, to wtedy możesz sobie zacząć składać na coś lepszego, ewentualnie wymieniać komponenty systematycznie, aż Ci nic ze starego bike'a nie zostanie . Pozdro i kupy kilometrów.
radzuch Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 Nie masz co się obawiać, 6.0 to dobry rower, bez porównania do marketowego szajsu z full amorami, tarczami i całą resztą zbędnego śmiecia. W tej kategorii cenowej nic lepszego raczej nie znajdziesz, poza używkami. Te 949 PLN to i tak trochę zjechali z ceny chyba. Dla takiego typu jazdy jak podawałeś, spokojnie wystarczy. Jak Ci się spodoba rowerowanie i się wkręcisz, to wtedy możesz sobie zacząć składać na coś lepszego, ewentualnie wymieniać komponenty systematycznie, aż Ci nic ze starego bike'a nie zostanie . Pozdro i kupy kilometrów. Dzięki za pomoc! Zakupu dokonam w poniedziałek i mam nadzieję, że nie pożałuję. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.