hehe12 Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Miałem nieindeksowane manetki. Zmieniłem manetki na indeksowane, i w serwisie zamontowali mi jakąś przerzutkę przednią. W miare dobrze to działało. Tylko że przerztutka bardzo często się rozregulowuje. I potrzebowałbym jakiejś nowej, lepszej. Byłem dzisiaj w serwisie (tylko że nie mieli czasu i mogę się umówić dopiero za 3 tygodnie), powiedzieli mi tylko że moja korba nie nadaje się do przerzutek indeksowanych. No ale przerzutka którą mam w miare dobrze działa. Tarcze korby mają: 1) największa - 46 zębów 2) średnia - 38 zębów 3) najmnijsza - 28 zębów Obwód rury na której jest przerzutka wynosi około 92-93mm, czyli średnica wychodzi około 29,3-29,6 mm. Może jakieś reduktory są? Ciąg dolny Z tyłu mam 7 przerzutek Proszę o pomoc w znalezieniu odpowiedniej dla mnie przerzutki
Mod Team Puklus Napisano 21 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2012 Pewnie ze sie "nie nadaje" ... wcisną ci jeszcze korbę Przerzutka sie sama nie rozregulowuje jak już to wina manetek ( np średni gwint na baryłce). Z tego coi piszesz rame masz pewnie stalową, a rura to 28.6, taki bł standard. Najpierw powiedz co ci tam te magistry od fizyki jądrowj zamontowali ? W ciemno bym brał alivio ... ale cieżko taką obejme teraz doscta, ale są reduktory. na pewno z taką średnica idzie dostać starsze przerzutki na allegro. Jaką kwote masz na mysli ?
hehe12 Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 Pewnie ze sie "nie nadaje" ... wcisną ci jeszcze korbę Przerzutka sie sama nie rozregulowuje jak już to wina manetek ( np średni gwint na baryłce). Z tego coi piszesz rame masz pewnie stalową, a rura to 28.6, taki bł standard. Najpierw powiedz co ci tam te magistry od fizyki jądrowj zamontowali ? W ciemno bym brał alivio ... ale cieżko taką obejme teraz doscta, ale są reduktory. na pewno z taką średnica idzie dostać starsze przerzutki na allegro. Jaką kwote masz na mysli ? Nie wiem, po regulacji śrubkami wszystko jest ok jakiś czas i potem znowu, wydawało mi się że przyczyna jest w przerzutce, mogę się mylić. Na myśli mam kwotę może do 50 zł, ale jak trzeba to dam więcej nieco
Mod Team Puklus Napisano 22 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 22 Czerwca 2012 Z przerzutką jest tak ze jak zakręcisz linke mocno nie ma takiej siły zeby to sie samo rozregulowało. Jednym sposobem gdzie mogło by sie rozregulowywać to różnica naciągu linki a tym sie zajmuje manetka i poniekąd pancerze. Mi tez ostatni przednia zaczęła działać inaczej ale myślę ... moze za luźno zakręciłem linke ... co sie okazało pancerz sie popsuł i zaginą. Sprawdź swoje pancerze, i co wazniejsze śrube baryłkową przy manetce. To ta śruba do której pancerz wchodzi. czasami w badziwnych manetkach gwint jest plastikowy jak suie zepsuje tak cąła przeczuta dziąła jak jej sie podoba.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.