mi9el Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Posiadam korbe Truvative Elite z zębatkami 50x39x30 i chcę kupić przerzutkę przednią tak aby zestaw ładnie współpracował. I tutaj pojawia się pytanie, czy to powinna być przerzutka szosowa czy model dedykowany dla rowerów typu cross. Zastanawiam się nad LX model FD-T661 który wg Shimano jest dedykowany do crossów ale wg specyfikacji ta przerzutka współpracuje max z 48 zębami (pojemność przerzutki jest ok - 22T). Czy to będzie miało wpływ na pracę napędu? Jeśli ktoś ma styczność z takim rozwiązaniem, będe wdzięczny za opinie lub propozycję przerzutki do 120PLN Dodam tylko: - napęd 3x9 - rama to ACCENT Nordkapp
anys Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Jaki rozmiar rury podsiodłowej, tj jaki rozmiar obejmy? Szukaj przerzutek szosowych tzw "Triple" tutaj masz okazję > http://allegro.pl/nowa-shimano-ultegra-triple-fd-6603-31-8mm-i2435982626.html lub też: 105 FD-5703 > http://bikecenter.pl/index.php?p6400,shimano-105-fd-5703-z-obejma-czarna-przerzutka
Mod Team Puklus Napisano 21 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2012 Miożesz pomysleć o szosowej, ale pojemność 22t jest w sam raz i powinno działać bez problemu.
mi9el Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 rura podsiodłowa fi 31,8 mm, dzięki za linki, chyba zdecyduje się na 105, ponieważ ta ULTEGRA wymaga min 13T pomiędzy dużym a średnim blatem, a u mnie jest 11T a jeszcze z ciekawości zapytam o kąt pochylenia rury podsiodłowej; ta rama ma kąt 72st, natomiast shimano oferuje (lub może tylko zaleca) przerzytki pod kąty 63-66 st lub 66-69 st, czy to będzie miało wpływ na pracę przerzutki? dopiero teraz się zorientowałem, ale wygląda na to, że przerzutka szosowa odpada, ponieważ moja rama nie jest przystosowana do dolnego ciągu
mi9el Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Napisano 19 Sierpnia 2012 Napęd w końcu złożony, dlatego kilka informacji podsumowujących: potwierdzam info od Puklusa, przerzutka do max 48 zębnej tarczy (wg specyfikacji Shimano) współpacuje z korbą 50x39x30, dzięki z posta; ale oczywiście nie obyło się bez kilku innych problemów; - ze względu na brak możliwości zamontowania przerzutki szosowej (rama nie przystosowana do dolnego ciągu) padło w końcy na zmieniarke LX FD-T661, i jak się okazało dopiero w trakcie montażu, ta przerzutka obsługuje linie łańcucha 50mm, a korba Truvativ Elite posiada linie łańcucha 37,5mm i kicha (przypuszczalnie napędy dwurzędowe będą współpracować, ale w tym przypadku trzecia, najmniejsza zębatka nie łapie się pod wózek przerzutki), - stąd kolejna decyzja, zmiana korby na SORA FC-3403, 50x39x30T, linia łańcucha 45mm (tak samo jak kaseta); elementy w końcu udało się złożyć i ustawić (wymaga to jeszcze drobnych regulacji)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.