Skocz do zawartości

[korba]3x7 do starego roweru górskiego

Adam1976

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Czy może ktoś zaproponować typ korby najlepiej Shimano 3 x 7 do "starego" roweru górskiego ze stalową ramą ?

W grę wchodziła by wymiana suportu, tylne koło mam po wymianie jest na nim kaseta 7 rzędowa, przerzutka tylna Shimano jedna z tańszych.

Pozdrawiam

Adam

• Mod Team
Napisano

Jeżeli nie odstrasza cie koszt ok 100zł to kup alivio i korba przeżyje rower twój i pewnie twoich dzieci też. Jak budżetowo to jakeś wynalażki typu M191 ale to nie uchodzi za dobrą korba a kosztuje w okolicach 60zł. Moim zdaniem lepiej dorzucić te 45zł.

Lekko uzywana z suportem Allegro

albo szukaj nowych.

• Mod Team
Napisano

Ja proponuje nie nabijać sobie postów bezsensownymi wpisami ... Suporty najtansze za 10 zł chodzą choć takie to odradzam ale za 20-30 zł idzie kupić suport.

Napisano

Ja proponuje nie nabijać sobie postów bezsensownymi wpisami ... Suporty najtansze za 10 zł chodzą choć takie to odradzam ale za 20-30 zł idzie kupić suport.

dzięki za propozycję, wezmę je pod uwagę, 100 zł to max ile chcę przeznaczyć, nie ma sensu więcej biorąc pod uwagę rocznik i klasę "no name"

pozdrawiam

Adan

Napisano

Też przymierzam się do wymiany korby (podobny założenia jak Twoje).

Co wypatrzyłem:

Shimano Altus fc-m311 (76,50 z przesyłką) Allegro

Truvativ Fived (77,90 z przesyłką) Allegro

Truvativ X-Flow (73 z przesyłką) KORBA TRUVATIV X-FLOW X FLOW 42/32/22 - Sklep rowerowy Disorder

Ceny takie że z suportem możesz się zmieścić w 100, zrób też runkę po sklepach stacjonarnych, bo często ceny są niższe niż te na allegro z przesyłką.

Koleżanka ma w krosie Level A2 x-flow i sobie chwali (fakt koleżanka jest raczej drobna, ale jeździć dużo).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...