stk30pl Napisano 11 Czerwca 2012 Napisano 11 Czerwca 2012 Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum. Jestem tutaj nowy, niedługo zacznę moją przygodę z rowerem i mam nie lada problem z wybraniem dla siebie odpowiedniego modelu. Mam 179 wzrostu i waże 90 kilo. Interesują mnie rowery z zakresu cenowego wymienionego w temacie, możliwie na przerzutkach alivio/względnie deore (wiem, że deore mało prawdopodobne.) Zależałoby mi także, żeby rower był nieużywany. Proszę, pomóżcie
dasaj Napisano 11 Czerwca 2012 Napisano 11 Czerwca 2012 Unibike Viper powinien spełnić Twoje wymagania osprzętowe i cenowe.
stk30pl Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Napisano 17 Czerwca 2012 Faktycznie, ale słysząłem, że konstrukcja ramy u Unibike powoduje, że przy dużej częstotliwości jazdy boli kręgosłup. Poza tym wolałbym coś na alivio i z Hydrauliką, niż z v-kami na tylnym deore. Bardzo podoba mi się Merida Crossway 100-d, czy ten rower jest wart swojej ceny? Ma ktoś lepsze propozycje?
Nevermore Napisano 17 Czerwca 2012 Napisano 17 Czerwca 2012 Merida nie jest zła, ale zadaj sobie pytanie czy hydrauliki są Tobie potrzebne, V-ki z dobrymi klockami mogą okazać się lepszą i bardziej niezawodną propozycją niż tanie hydrauliki- a w zamian dostaniesz inne lepsze komponenty. ewt. jeśli hydrauliczne są konieczne to może http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-krosowy-univega-terreno-400-2010.html#fragment-2, SLX'y, Deore..
S4nta Napisano 18 Czerwca 2012 Napisano 18 Czerwca 2012 Faktycznie, ale słysząłem, że konstrukcja ramy u Unibike powoduje, że przy dużej częstotliwości jazdy boli kręgosłup. Poza tym wolałbym coś na alivio i z Hydrauliką, niż z v-kami na tylnym deore. Bardzo podoba mi się Merida Crossway 100-d, czy ten rower jest wart swojej ceny? Ma ktoś lepsze propozycje? Niedawno stałem przed tym samym dylematem - jaki rower crossowy do 2300 wybrać? Rozważałem scotta Sportstera 40, cube'a CLS LTD i Unibike'a vipera. Ostatecznie stanęło na Unibike Viper i co do opinii o wygodzie jazdy to nie wydaje mi się, żeby po pierwszych 120 km mój kręgosłup odczuwał dyskomfort. Powiem więcej, dzięki temu, że mam regulowaną kierownicę i siodełko, na pierwszych dwóch wycieczkach mogłem dokładnie ustawić, dopasować odpowiadającą mi pozycję. Jedyne co na początku mnie bolało to standardowo wewnętrzne strony ud, ale po kilku jazdach organizm się do tego przyzwyczaił. Wiem natomiast jedno, że przymierzałem się do Treków, do Wheelerów, do Gianta, do Cube'ów, Scottów, nawet siedziałem na jakimś Herculesie. Rzeczywiście na każdym siedzi się trochę inaczej, bo każdy z tych rowerów ma trochę inną geometrię. Mi odpowiada ta z mojego Vipera i ta z Cube'a - pewnie gdybym miał szansę znaleźć mój rozmiar Cube'a, to bym dłużej się zastanawiał, a tak jestem zadowolonym właścicielem pięknego Viper'a i po dwóch tygodniach jazdy muszę przyznać, że sprawia mi ona bardzo dużo frajdy - a to chyba jest najważniejsze. Niestety na żadnej Meridzie z mojego rozmiaru nie siedziałem, ale jak widzisz przegląd oferty na rynku i tak zrobiłem spory. Pozdrawiam i udanych wyborów życzę
wobo Napisano 18 Czerwca 2012 Napisano 18 Czerwca 2012 Ja tez przymierzam sie do kupna Vipera, tylko jedno mnie w nim zastanawia - skąd wzięło sie u niego te 15,15kg. Dla porownania taki Scott Sportster 40 wazy troszkę powyżej 13kg.
S4nta Napisano 18 Czerwca 2012 Napisano 18 Czerwca 2012 Ja tez przymierzam sie do kupna Vipera, tylko jedno mnie w nim zastanawia - skąd wzięło sie u niego te 15,15kg. Dla porownania taki Scott Sportster 40 wazy troszkę powyżej 13kg. Tu musiałbym rozłożyć na części i przeważyć co ile waży, ale na pewno mostek kierownicy w Viperze będzie cięższy niż ten w Sportsterze. Siodełko z amortyzacją podejrzewam też o większą wagę. Do tego dzwonek ( ), podnóżka. Na moje oko - średnica ramy w niektórych miejscach jest grubsza niż ta w Scott'ie i to może mieć też przełożenie na ostateczną wagę.
dasaj Napisano 18 Czerwca 2012 Napisano 18 Czerwca 2012 Ja tez przymierzam sie do kupna Vipera, tylko jedno mnie w nim zastanawia - skąd wzięło sie u niego te 15,15kg. Dla porownania taki Scott Sportster 40 wazy troszkę powyżej 13kg. Opony 180g różnicy na każdej, trochę pewnie rama, mostek, nóżka, sztyca, siodełko, i prawdopodobnie (nie mogę znaleźć wagi NEX4610) amortyzator. NVX waży 2700g. NEX pewnie jest lżejszy, bo mniej opancerzony.
S4nta Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Opony 180g różnicy na każdej, trochę pewnie rama, mostek, nóżka, sztyca, siodełko, i prawdopodobnie (nie mogę znaleźć wagi NEX4610) amortyzator. NVX waży 2700g. NEX pewnie jest lżejszy, bo mniej opancerzony. W sprawie amorka ( NEX4610 HLO 700C ) mail od producenta: Hello, we also don´t have a list of the weight for entry level forks, but I think the fork is around 2.3kg. Best regards, Bernhard Scholz Service & Promotion SR Suntour Europe GmbH Am Marschallfeld 6a 83626 Valley Germany Trochę dziwi to, że nie mają takich informacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.